Sberbank KOBİ’ler İçin Online Kriz Destek Platformu Oluşturdu

Rusya’daki en iyi iş danışmanlarını tek bir platformda buluşturan Sberbank, küçük ve orta ölçekli işletmeler için krize karşı bir destek projesi olan SberUnity’yi başlattı.

Girişim projesinin amacı, işletmelerin yeni çözümler bulmasına ve şirketlerin offline çalışmalarını online şekle dönüştürmelerine yardımcı olmaktır.

KOBİ’ler için SberUnity (Online Kriz Destek Platformu), Rusya’nın tüm bölgelerindeki çeşitli sektörlerden iş adamlarının profesyonel iş danışmanlarından tavsiye alabileceği veya kendi işleri için yeni çözümler bulabileceği ilk online platformdur. Ortalama olarak, her danışman 2.000’den fazla oturum gerçekleştirmiştir. Bu alanda çalışmakta olan danışmanlar, proje yürütmede ve çeşitli büyüklüklerde 300’den fazla şirketi geliştirmede deneyimlidir. Danışmanlar piyasadaki bu kriz durumunda, uzmanlıklarını ücretsiz olarak paylaşmaya, işletmelerin faaliyetlerini büyütmek ve teşvik etmek için yeni çözümler bulmasına yardımcı oluyorlar. Fikir bulmakta zorlanan ekip çalışmasını organize etmeye kadar tüm online dönüşüm düzeylerindeki girişimcilere yardımcı olacak ücretsiz eğitim kursları da web sitesinde mevcut.

Sberbank KOBİ’ler İçin Online Kriz Destek Platformuna Başvuru

Ücretsiz bir online danışmanlık hizmeti olan KOBİ’ler için kriz destek platformuna başvuruda bulunmak için web sitesindeki ilgili formun doldurulması gerekmektedir. Bu platforma uygun görülenler, danışmanların işi teşhis edip soruları yanıtlayacağı ve işlemleri kolaylaştırmak için bir dizi önlem sunacağı 60 dakikalık ücretsiz istişareler alacaktır.

Platform ayrıca, kriz sırasında işlerini yeniden kurmayı başaran başarılı girişimcilerin yanı sıra işletmeler için kriz karşıtı çözümler hazırlayan Sberbank ekosistem temsilcileri ile düzenli olarak web seminerleri düzenleyecek.

Sberbank İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Lev Khasis, “Bugün küçük ve orta ölçekli işletmeler benzeri görülmemiş zorluklarla karşılaşıyor ve hayatta kalmak ve kendileri için yeni fırsatlar yaratmak için yeni koşullara hızla yanıt vermek zorundalar. Şimdi iş modelini ve önemli süreçleri yeniden düşünmek (ve muhtemelen gözden geçirmek) için doğru zaman. Sberbank, hızlandırıcılarımız dahilinde yeni şirketler oluşturmak ve geliştirmek için iş danışmanlarıyla çalışma konusunda olumlu bir deneyime sahiptir. Ve şimdi, Rusya’da girişimcilerin krize hızla adapte olmalarına ve işlerine birlikte yeni bir bakış atmalarına yardımcı olacak üst düzey danışmanlardan oluşan bir topluluk toplamayı başardık.” dedi.