Ev Tadilat Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Ev Tadilat Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?
Ev Tadilat Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Ev tadilat kredisi, bankalar tarafından tüketicilerin, yaşam alanlarının daha konforlu bir hale getirebilmeleri için sunulan bir çeşit finansal kredi türüdür. Evin iç-dış dekor işlemleri, yalıtım, kapı, pencere, tesisat ve çatı gibi daha birçok yapı onarım için ev tadilat kredisi veren bankalar ve bu bankalardan tadilat kredisi için gerekli şartları, bu yazımızda bulabilirsiniz.

Ev Tadilat Kredisi Nedir?

Evinin iç ve dışında meydana gelen hasarları ya da meydana gelebilme olasılığı yüksek hasarları önlemek için, ev tadilat kredisi nedir? Gibi sorular sormaktadır.

Devlet ve bankalar, yaşam alanlarının iyileştirilmesi adına tüketicilere verilen kredi türüne tadilat kredisi denir. Boya-badana, çatı, iç ve dış mekan yalıtımı, elektrik ve su tesisatı gibi işlemler için devlet ve bankalara müracaat ederek kredi talebinde bulunabilirsiniz. Ancak verilen kredinin farklı amaçlar için kullanılmaması için, bankalar sizden fatura talebinde bulunabilir.

Ev Tadilat Kredisi Nasıl Çekilir?

Evini, ofisini ve diğer yaşam alanları için kredi çekmeye karar veren tüketiciler, ev tadilat kredisi nasıl çekilir, gibi sorular sormaktadır. Bu kredi türü için yanımızda yer alan “ev tadilat kredisi veren bankalar” adında ki başlıkta yer alan herhangi bir bankanın şubesine giderek, başvuruda bulunabilirsiniz.

Kredi başvurusu için,kredi notunuz değerlendirilir ve olumlu sonuç verildikten sonra, sizden istenilen belgeleri tamamladıktan sonra kredi tutarını banka hesabınıza tahsis eder.

Tadilat Kredisi Şartları ve Gerekli Belgeler

Tadilat kredisi şartları için tüketicinin, kredi notunun yüksek olması ve risk raporunun bulunmaması gerekir. Ayrıca kredinin ne için kullanılacağı hakkında yazıya dökülmüş bir belge (ekspertiz).

Kredinin kullanacağı alanlar hakkında, kredi veren bankaya bilgi verdikten sonra, sizden istenilen belge ve evraklar şunlardır;

  • Kimlik fotokopisi
  • Gelir belgesi
  • Konutta dair iskan belgesi
  • Ekspertiz belgesi
  • Tapu
  • SGK belgesi

Ev tadilatı kredisi için gerekli belgeler yukarıda sıralandığı gibidir. Ancak bankalar, ekstra belge talebinde bulunabilir.

Devlet Destekli Tadilat Kredisi

Ev tadilatı için finansal destek bekleyen tüketiciler, devlet destekli tadilat kredisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için araştırmalar yapmaktadır. Peki devlet, konut tamamlama ya da konut yenileme gibi alanlar için faiz ya da faizsiz kredi imkanı sunuyor mu?

Devlet, kentsel dönüşüm alanları dışında olan konutlar için herhangi bir finansal destek sağlamamaktadır. Fakat, doğrudan olmasa da devlet bankaları nezdinde düşük faiz ile konut tadilat kredisi finansmanını saglamaktadir. Tabi bunun faiz oranını ve sorumluluğunu Merkez Bankası almaktadır. Çünkü bankalar ve benzeri kurumlar, devlet hiyerarşisinde ilk önce Merkez Bankasına bağlıdır.

Ev Tadilatı Kredisi Veren Bankalar 2022 Listesi

Konutunu yenilemek veya konutunda yapı eksikliğini fark eden ev sahipleri, bankaların düşük faiz ile sunmuş olduğu tadilat kredisine başvurmaktadır. Peki ev tadilatı kredisi veren bankalar 2022 listesinde hangi banka bulunur.

1- Ziraat Bankası Konut Tamamlama Kredisi

Ziraat bankası ev tadilat kredisi ile yarım kalmış konutunuzu tamamlayabilir ya da tadilata ihtiyacı olduğunda yenileme işlemi yapabilirsiniz. Bankanın bu kredi türü için öne sunduğu koşullar şunlardır;

  • DASK Poliçesi ve Hayat Sigortası
  • Konutun yapı bakımından eksik olduğunu beyan eden belge (eksper)

Kredi başvurusunda bulunmak için en yakın şubeye gitmeniz gerekir. Bu kredi türüne mobil bankacılık kanallı ile başvuruda bulunamazsınız.

 

2- Halkbank Konut Tamamlama Kredisi

Ev tadilat kredisi halkbank tarafindan da verilmektedir. Bu kredi türüne başvuruda bulunmak için;

  • Ekspertiz belgesi,
  • Yapı izni
  • Proje izni gibi belgeler gereklidir.

En yakın halkbank şubesine giderek, kredinin şartları ve talep edilen gerekli belgeler hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

3-  Odeabank Ev Tadilat Kredisi

Yaşam alanlarının daha kaliteli bir yapıda olması için finansal destek sağlayan bir diğer banka da Odeabank’dır. Odeabank Ev tadilat kredisi için tüketicilerin, en yakın şubeye giderek başvuruda bulunmaları gerekir. Konut tadilatı için şartlar ve gerekli evraklar konusulduktan sonra, kredi notu da göz önünde bulundurarak belirli bir miktar sözleşme onayından sonra tüketicinin hesabına tahsis edilir.

Ev tadilat kredisi ile konut tamamlama ve konut yenileme için tüm işlemleri yapabilir ve daha konforlu bir yaşama adım atabilirsiniz. Bankaların, faiz oranları az da olsa değişiklik gösterebilir. Ayrıca, tadilat kredisi başvuru öncesi, kredi notunuzun yüksek olmasına dikkat etmeniz, daha hızlı kredi alma olasılığınızı artırır.