Teknoloji Kredisi Nedir, Hangi Bankalar Teknoloji Kredisi Veriyor?

Teknoloji Kredisi Nedir, Hangi Bankalar Teknoloji Kredisi Veriyor?
Teknoloji Kredisi Nedir, Hangi Bankalar Teknoloji Kredisi Veriyor?

Teknoloji Kredisi – Teknoloji insanların yaşamının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Çeşitli bankalar elektronik cihazlar özelinde değil her türlü ürün kategorisinde kredi sunma özelliğine sahiptir. Cep telefonu, tablet ya da bilgisayar ürünlerinde teknoloji kredisi alacaklar için 3 aydan 6 aya kadar taksit imkanı bulunur. Farklı ürün kategorilerinde ise 3 aydan 36 aya kadar geniş yelpazede taksit imkanı bulunur.

Teknoloji Kredisi

Alışveriş kredisi ile yapılan online alışverişlerde tercih edilen bankaya göre kişilerden herhangi bir sigorta ya da tahsis ücreti alınmaz. Bunun yanında kişilerden gelir belgesi gibi çeşitli evraklar da istenmez. Teknoloji kredisi kişilerin hem zamandan hem de bütçelerinden tasarruf etmesine yardımcı olur. Geniş taksit imkanları ve hızlı kredi sürecinin avantajları nedeniyle pek çok kişi bu krediyi çekmeyi tercih eder. Bu sayede satın alınacak olan elektronik cihazlar vakit kaybetmeden satın alınabilir.

Günümüzde telekomünikasyon yani cep telefonu alışverişlerinin de dahil olduğu harcamalarda 5000 TL altında olan telefonlar için en fazla 12 ay taksit imkanı bulunur. Ancak fiyatı 5000 TL üzerinde olan telefonlar için en fazla 6 ay taksit imkanı bulunur. Kredi kartı üzerinden nakit çekim ile 12 ay taksit imkanı tercih edilebilir. Bunun yanı sıra teknoloji kredisi ile de satın alınacak elektronik cihazlar çok daha rahat bir şekilde alınabilir.

Teknoloji Kredilerinde Dosya Masrafı ve Sigorta Bulunur Mu?

Genel anlamda alınan telefon kredisi için kişilerden dosya masrafı ya da sigorta alınmaz. Bu tarz masraflar bankaların istemesi durumunda yasal sınırlar dahilinde kullanıcının bilgi kapsamında yansıtılabilir. Faiz oranları ise 20 bankanın en uygun kredi tekliflerine bakılarak günlük olarak hesaplanır. Telefon ve teknoloji ürünleri için kişiler ihtiyaç kredisi çekebilir. Eğer firmalar aracılığı ile bankaya başvurulacaksa bazı şartlar esnek olabilir. Ancak temelde genel olarak her banka için şartlar birbirinin aynıdır. Teknoloji kredisi çekmek için;

  • Kişinin bankalara olan mevcut kredi ve kredi kartı borçlarını gelirlerinin karşılaması
  • Kredi çekecek kişinin 18 yaşını geçmiş olması
  • Bankalar ile gerçekleştirilen çalışmaların düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi
  • SGK’lı olarak çalışmak ya da düzenli olarak belgeli bir gelirin olması gerekir.

Cep telefonu kredisi veren bankaların genel ihtiyaç kredisi faiz oranları cep telefonu kredisi faiz oranları ile karşılaştırıldığında çok fazla değişiklik olmadığı görülür. Türkiye’de bireysel kredi veren aktif rekabet içerisinde olan yaklaşık 20 banka bulunur. Kişilerin cep telefonu kredisi alacaklarında bu bankaların kredi faiz oranlarını değerlendirmesi önemlidir. Telefon kredileri yüksek tutarlı değildir. Bu nedenle toplam kredi ödemesinde yüksek bir tutar çıkmaz. Ancak daha uygun faiz oranlarına sahip bankaları bulmak da mümkündür.

Kredi Notunun Düşük Olması Teknoloji Kredisi Çekmeyi Engeller Mi?

Bankalar üzerinden yapılan kredi işlemlerinin tamamında kredi notu incelemesi gerçekleştirilir. Telefon kredilerinde bankalar değerlendirme aşamasında otomatik bir ölçüt belirler. Bu ölçüt bankalara göre farklılık gösterir. Bankalar genel olarak en riskli ve orta riskli grupta yer alanlara doğrudan ret verebilir. Ancak az riskli ve iyi grup içinde yer alanlara doğrudan onay verme durumu söz konusu olabilir.

GSM operatörlerinin peşin alıma kıyasla vadelere uyguladıkları faiz oranları bankalarınkinden daha fazladır. Bunun yanında GSM operatörlerinden alınan telefonların genelde piyasadan yüksek olması durumunun da göz önünde bulundurulması gerekir.

Türkiye’de faaliyet gösteren GSM operatörlerinin taksitli cep telefonu satış özellikleri bulunur. Bu satışlarda bankaların kullandığı Kredi Kayıt Bürosu kredi notu GSM operatörleri tarafından kullanılmaz. Bunun yanında GSM operatörlerinin kendi değerlendirmelerine göre oluşturmuş oldukları bir puanlama sistemi vardır ve bu sisteme göre cep telefonu satışı gerçekleştirirler.

Online Alışveriş Kredisi Nedir?

Çeşitli e-ticaret sitelerinin sunmuş olduğu online alışveriş kredisi özellikleri bulunur. Bu krediler ile cep telefonu ve bilgisayar gibi elektronik ürünler 3 aydan 12 aya varan, tabletler ise 3 aydan 6 aya varan, diğer ürün kategorileri 3 aydan 36 aya varan taksitler ile tüketiciye sunulur. Bu şekilde kişiler ihtiyaçları olan teknoloji ürünlerini kolay bir şekilde alarak taksitlerini rahat bir şekilde ödeyebilirler.

Genelde online alışveriş kredilerinde başvurulan kredi tutarı minimum satın alınacak sipariş tutarına göre olur. Kullanılabilecek maksimum kredi tutarı ise e-ticaret sitelerine göre değişiklik gösterir. Kredi vadeleri cep telefonu ve bilgisayarlar için 3 ile 12 ay aralığında değişiklik gösterir. Tablet alışverişlerinde ise 3 ile 6 ay aralığında farklılık gösterir. Kredi başvurularının olumlu bir şekilde sonuçlanması halinde kredi belgelerinin onaylanması internet şubesi üzerinden gerçekleştirilir. Bu şekilde kredi tutarları kişilerin hesabına aktarılır. Ödeme onayının alınmasının ardından kredi tutarları alışverişlerde kullanılmak üzere aktarılır.

Online alışveriş kredileri sayesinde kişiler tüm teknolojik ihtiyaçlarını ertelemeden satın alabilirler. Kredi oranları bankalara göre değişiklik gösteren bir konudur. Bu yöntem sayesinde kişilerin teknolojiye ulaşması çok kolay bir şekilde gerçekleşir. Taksitli alışverişler kişilerin bütçelerini sarsmadan elektronik cihazları satın almasını sağlar.