Yapı Kredi İlk Uzun Dönemli Değer Oluşturma Modeli İçin Entegre Raporu’nu Yayımladı

Yapı ve Kredi Bankası tarafından tüm paydaşların içerisinde yer aldığı ilk uzun dönemli değer oluşturma modeli için Entegre Raporu yayımlandı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre rapor içerisinde faaliyet gösterilen ortam, faaliyetleri etkileyen trendler, risk ve fırsat yönetimleri, ortak değer yaratmayı esas alan iş stratejileri ve diğer öncelikli konular yer aldı. Ek olarak raporda yıllık performanslar ve geleceğe yönelik öngörüler de var.

Yapı Kredi CEO’su Erün: Uzun Vadeli Ortak Değer Oluşturduk

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Yapı Kredi Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, yayımlanan Entegre Raporu ile ilgili olarak tüm paydaşlar için uzun vadeli ortak değer oluşturduklarını ifade etti. Erün açıklamasına şu ifadeler ile devam etti:

“Kurulduğumuz ilk günden beri bankacılık faaliyetlerimizin tüm paydaşlarımız üzerindeki etkilerini gözeterek çalışıyoruz. Ekonomik sürdürülebilirliği, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlikle bir bütün olarak ele alıyoruz. Pandemi ile birlikte tüm dünyanın içinden geçtiği zorlu ekonomik ve sosyal sürece rağmen, Yapı Kredi olarak güçlü ekonomik performansımız ve müşterilerimize sağladığımız finansman olanaklarıyla iyileşmeye ve ekonomik sürdürülebilirliğe katkı vermeyi sürdürüyoruz. kullandı.

Tahvil kaynaklarını yenilenebilir enerji projelerinde kullandırarak Türkiye’nin düşük karbon ekonomisine geçişine olan desteğimizi sürdürüyoruz. Faaliyetlerimize yön verirken küresel sorunlara çözüm bulmayı amaçlayan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı rehber almaya devam ediyor ve sorumlu finansman anlayışını yaygınlaştırıyoruz. Çevresel ve sosyal etkilerin yönetilmesinde finans sektörüne düşen sorumlulukların bilincinde bir kurum olarak etkin kurumsal yönetim ve risk yönetimi ilkeleriyle faaliyet gösteriyoruz. Sürdürülebilirlik alanındaki tüm girişimlerimizle Türkiye bankacılık sektöründe sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Bu yıl dünyanın en büyük çevresel raporlama kuruluşu olan Karbon Saydamlık Projesi’ne (CDP) yaptığımız raporlamayla CDP Türkiye 2019 Su Liderleri arasında yer aldık. Sürdürülebilirlik yönetiminde gösterdiğimiz yüksek performansımızla Borsa İstanbul (BİST) Sürdürülebilirlik Endeksi ve Londra Borsası’na bağlı küresel endeks sağlayıcısı FTSE Russel’ın şirketlerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim performanslarını ölçen FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi’nde yer almayı sürdürdük.

Önümüzdeki dönemde de uzmanlık alanımız finansın yanı sıra farklı alanlarda müşterilerimizin, çalışanlarımızın ve tüm diğer paydaşlarımızın yanında olmaya, sorumlu bankacılık alanında şeffaf bir iletişim sürdürmeye ve sürdürülebilirlik alanında iş birliklerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.”