FSB’ye Göre JP Morgan Chase Düşüşte

2017 yılında bu yana Finansal İstikrar Kurulu’nun listesinin başında yer alan JP Morgan Chase düşüşe geçti. Dünyanın sistematik olarak en önemli üç bankası arasında yer alan JP Morgan Chase, Finansal İstikrar Kurulu’nun kararı ile bir basamak düşürüldü. Üç büyük bankalar arasında HSBC Holdings ve Citigroup yerinin korumaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yılın verilerine göre JP Morgan Chase’in düşüşü ile ilgili banka konuşma ve açıklama yapmamayı tercih etti. Wells Fargo ve Goldman Sachs Group ise risk bakımında düşük olarak nitelendirildi. China Construction Bank ise 30 firma arasında yükseliş göstermiş oldu.

JP Morgan Chase Toparlanmaya Çalışıyor

Amerika Birleşik Devletlerinin en büyük bankası olan JP Morgan Chase, pandemi sürecinde gerçekleşen gelir artışı sayesinde, üçüncü çeyrek kazançlarını arttırmayı başardı. Ancak 2020 senesinin mart ayına bakıldığında düşüşü gözlemlenebilir boyuttaydı. Yeni yeni toparlanmaya başlayan JP Morgan Chase toplamda yüzde 16’lık bir düşüş yaşamış durumda.

Finansal İstikrar Kurulu listesine dahil olan diğer bankaların ise risk yönetimleri daha derinlemesine inceleniyor. Uygulanabilecek değişiklikleri kontrol etmeye yönelik Finansal İstikrar Kurulu paneli ile gerçekleşen değişiklikler gözlemlenebilir bir şekilde yansıtılıyor.

Finansal İstikrar Kurulu’nu Quarles Yönetiyor

Finansal İstikrar Kurulu Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Bankası da dahil yetkililerin temsilciliklerini barındırıyor. Ayrıca Ameri Birleşik Devletleri Merkez Bankası Başka Yardımcısı olan Randal Quarles başkanlığında yürütülüyor.