Pizza Siparişi ile Bir Şeylerin Ters Gittiğini Anladı

Bank of America, EDD Debit Karta sahip kişileri mağdur etmeye devam ediyor. İşsiz kalan sayısız insan Bank of America’nın EDD hesabından para çekmeye çalışıyor ancak hesaplarında dolandırıcılık nedeni ile para bulunmuyor.  Michael Covant da pandemi nedeniyle işsiz kalan kişiler arasında yer alıyor.

Çalıştığı otelin kapanması nedeniyle işsiz kalan Covant, EDD avantajlarından yararlanmak için uzun süre beklediğini ve olduğu anda sorunlar yaşadığını belirtti. Covant, “Kelimenin tam anlamıyla EDD tarafından ihanete uğradım. En sinir bozucu kısım, herkesin bana her şey yolunda olmadığında her şeyin yolunda olduğunu söylemesi.” dedi.

Ters Giden Bir Şey Var

Covant, EDD kartı ile sipariş ettiği pizzanın ödemesini yapmak istediğinde ters giden bir şeyler olduğunu anlamış. Kartının çalışmadığını fark eden banka mağduru durumu şu cümle ile özetliyor. “Kartın neden askıya alındığını anlamak için önce Bank of America’yı aradım. Bunu sadece EDD yapabilir, EDD ile iletişime geçebilirsiniz, dediler. Bu yüzden EDD ile iletişime geçtim, bunu sadece BofA yapabilir, dediler.”

Bank of America’yı tekrar arayan mağdur, “EDD tutarları işlem bazında çekiyor.” şeklinde bir açıklama ile karşılaşmış. Dolandırıcılık şüphesi nedeniyle 350.000 iddia, banka tarafından bir açıklama ve gerekçe gösterilmeden üstü kapatılmış oldu.

Dolandırıcılıkla Mücadele Ediyoruz

Bankadan yapılan açıklama ise: “Eylem, dolandırıcılıkla mücadele konusundaki geniş çabamızın bir parçasıydı. Bu salgın sırasında Kaliforniya dahil eyalet işsizlik programlarında milyarlarca dolar dolandırıcılık oldu. Dolandırıcı başvuru sahiplerini belirlemek ve bunlara karşı önlem almak için devlet ve kanun uygulayıcılarla birlikte çalışıyoruz.”

Bizimle İletişime Geçin!

Vergi mükelleflerinin parasını korumak ve yasal başvuru sahiplerinin avantajlarına erişebilmelerini sağlamak. Etkilenen kart sahiplerini bu işlemden haberdar ettik ve kredinin yeniden verilmesi gerektiğine inanıyorlarsa bizimle iletişime geçmeleri için onları teşvik ettik.” şeklinde oldu.