Garanti BBVA Dünyada Bir İlki Gerçekleştirdi!

Garanti BBVA, uluslararası para transfer işlemleri ile ilgili olarak SWIFT tarafından geliştirilen ve kontrollü ortamda pilot çalışmaları devam ettirilen Swift GPI Ön Doğrulama (Pre-Validition) adlı hizmetin dünya genelinde entegrasyonunu tamamlayan ilk banka olarak tarihe geçti!

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, oluşturulan bu yeni hizmet sayesinde transferi yapan bankaların, transfer işleminin hemen öncesinde nihai alıcıya ait hesap bilgilerini SWIFT üzerinden doğrulamaları sağlanacak. Böylelikle olası hatalı işlemlerin önüne geçilmiş olunacak. Bu hizmetle birlikte hem zamana yönelik hem de operasyonel alandaki verimlilik de arttırılmış olacak.

Garanti BBVA SWIFT İşlemlerine Katılan İlk Banka Olmuştu

2017 yılında SWIFT tarafından başlatılan global ölçekli Global Payment Innovation’a (GPI) Türkiye’den katılan ilk bankalardan biri Garanti BBVA olmuştu. Bu katılım ile yurt içi ve yurt dışındaki bankalara SWIFT aracılığı ile transfer işlemlerinin bankanın Internet Şubesi’nden takip edilebilmesini sağlanmaya başlamıştı. Böylelikle kullanıcılar Giden Swift Takip Servisi (Outbound-Tracking) ile talimat vermiş oldukları andan itibaren transferlerinin statüsünü, hangi aracı bankada işlemlerinin beklediğini, alıcıya ulaşıncaya kadar toplam geçen süreyi vb. finansal detayları kolaylıkla görüntüleyebilmişti.