Vakıf Katılım İlk Yarıda 283 Milyon TL Kar Elde Etti

Vakıf Katılım Bankası, 2020 yılına ait ilk yarı sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan (KAP) paylaştı. Konuya yönelik olarak Banka Genel Müdürü İkram Göktaş, “Büyük emek harcayarak son dönemde ekonomimize 4,5 milyar lira kaynak ayırırken, bu kaynağın 3,3 milyar TL’sini sadece KOBİ olarak tanımladığımız küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimize aktardık” dedi.

Açıklanan finansal sonuçlara göre bu yılın ilk yarısı ile geçen yılın aynı dönemi kıyaslandığında aktif büyüklükte yüzde 44,1 artış yaşandığı görüldü. Böylelikle bankanın aktif büyüklüğü 43,7 milyar TL’ye ulaştı. Toplanan fonlarda yüzde 41,4 artış yaşandı. Fon büyüklüğü 32,4 milyar TL olarak açıklandı. Öz kaynakları ile reel sektöre desteğini artıran bankanın nakdi ve gayri nakdi fonlarının ise toplamda 34,5 milyar TL olarak kullandırıldığı ifade edildi.

Konuya yönelik görüşlerini paylaşan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Bu büyüklüğe ulaşırken hem teknolojik imkanlarımızdan istifade ettik hem de mesai arkadaşlarımızın büyük desteğini gördük. Vakıf kültürünün önemli bir temsilcisi olan Vakıf Katılım, tüm çalışanları ile parçası olduğu topluma hizmet etmeyi şiar edinmiştir.” dedi.

Vakıf Katılım Farklı Finans Destek Paketleri Uyguladı

Koronavirüs ile mücadele döneminde uygulanan finans destek paketleriyle ilgili olarak Göktaş şu ifadelere yer verdi:

“Gerçek ve tüzel kişi işletmeler ile bireysel müşterilerimiz için farklı paketler oluşturduk. Gerçek ve tüzel kişi işletmeler için Hazine Destekli KGF kefaleti ile İşe Devam Finansman Desteği ve Çek Ödeme Destek Finansmanı ürünlerimizi devreye aldık. Bireysel müşterilerimize ise yine KGF garantörlüğünde Bireysel İhtiyaç Desteği Finansmanı ürünümüzle yaklaşık 3,5 milyar TL finansman desteği sağladık. Pandemiden en fazla etkilenen kesimlerden olan KOBİ’lerimiz için de finansman imkanı oluşturarak başta imalat, toptan ve perakende ticaret, tarım, inşaat olmak üzere birçok sektörün yanında olduk.”

Ekonomiye 4,5 Milyar Lira Kaynak Ayırdık

KOBİ’lere ve ekonomiye yönelik desteklerinden de bahseden Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş açıklamasını şu sözler ile tamamladı:

“Büyük emek harcayarak son dönemde ekonomimize 4,5 milyar lira kaynak ayırırken, bu kaynağın 3,3 milyar TL’sini sadece KOBİ olarak tanımladığımız küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimize aktardık. Bunu yaparken de temel hedefimiz ekonomideki çarkların dönmesi, ticaretin devam etmesi, imalat sanayinin, ihracatın büyümesiydi. Ancak bu desteği sağlarken bizden destek alan firmaların ülke ekonomisine katkı sunmalarını, istihdamda gerileme yolunu seçmemelerini istedik. Bunun için de her bir müşterimizle temas kurduk, bizi her zaman olduğu gibi en önemli ortakları olarak görmelerini sağlayarak kendilerine destek verdik. İstikrar ortamının sürmesinin temini için üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmekten asla kaçınmadık.

1 yıl ödemesiz, uzun vadeli konut finansmanı sağladık. Sahip olduğumuz dayanışma ruhu ile hem inşaat sektörüne hem de ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlarımıza destek olduk. Ödeme kolaylığını önceleyen konut finansmanı ürün paketlerimizle vatandaşlarımızın konut sahibi olmaları için çaba sarf ettik. Vatandaşlarımızın hayallerinin gerçek olmasını sağlarken, cazip konut finansmanı oranlarımız ile inşaat sektörüne de can suyu olarak bu süreçte onların da nefes almasını, önlerini görmesi sağladık.”