ABD’deki 8 Banka İskonto Penceresi Kullanacak

Koronovirüsün yol açtığı krize karşı ABD’li bankalar birleşiyor. ABD’deki 8 banka iskonto penceresi kullanacak. Acil fonlama desteğine ortak erişim sağlayabilme kararını alan bankaların isimleri yazımızın devamında.

ABD’de en büyük 8 banka Fed’in iskonto penceresini kullanmayı planlıyorlar. ‘Birlikten kuvvet doğar’ felsefesi ile alınan bu kararla birlikte korona virüsün yaydığı ekonomik kriz dalgalarının bir nebze de olsa önlenebilmesi hedefleniyor.

ABD’nin en büyük banka isimlerinin içerisinde yer aldığı bu kararda, acil fonlama desteğine ortaklaşa erişim planları yer alıyor. Karara imzasını atan 8 ABD’li banka ‘iskonto penceresi’ olarak adlandırılan yeni kararlarını uygulamaya hazırlanıyor.

Bankalar yaptıkları açıklamada, güçlü ve iyi sermayelendirilmiş olduklarını belirttiler. Fed’in iskonto penceresini kullanmada amacın Fed’in bu düşük faizli acil fonlama aracını kullanmanın bir kusur veya bir diğer ifade ile utanç verici bir şey olduğu algısını azaltmak olduğunu ifade ettiler. Hedefleri doğrultusunda 8 bankanın bir araya gelip imzaladığı kararın neticesinde ortak erişim sağlanabilen acil fonlamadan bahsetmek mümkün hale gelecek.

Banka İskonto Penceresi Kullanacak Olan 8 ABD Bankası

Fed’in iskonto penceresini kullanacak olan 8 ABD’li bankanın isimleri şu şekilde: Bank of America, Bank of New York Mellon, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Morgan Stanley, State Street ve Wells Fargo.

Finansal Hizmetler Formu, yukarıda ismi geçen 8 bankanın almış oldukları bu ortak kararı duyurdu. Duyurusu sırasında işe su sözlere yer verdi: “Forum üyeleri bireysel olarak önemli likiditeye ve çoklu fonlama kaynaklarına sahipler. Üye bankalar, Fed’in iskonto penceresi kolaylığının değerinin kanıtlanmasına liderlik etmenin ve diğer finansal kuruluşlar tarafından kullanılmasının cesaretlendirilmesinin önemli olduğuna inanıyorlar” ifadeleri kullanıldı.