Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Uyardı: BES’ten Çıkmayın!

Yeni tip koronavirüs salgınının (Covid-19) Türkiye’yi de etkisi altına almasının ardından, vatandaşlar ekonomik yönden zorlu bir süreç içerisine girdi. Ekonomik sıkıntılarının artması ile birlikte pek çok BES birikimcisi, birikimlerine başvurmak için yöneldi. BES birikimlerine yönelen vatandaşlara Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer uyarı yaptı.

Göçer, bu zorlu süreç içerisinde Garanti BBVA olarak çeşitli esneklikler sunmaya başladıklarını belirtti. Prim borcunu ödeyemeyen müşterilerin poliçelerini iptal etmeyeceklerini söyleyen Göçer, Mayıs ayına kadar prim borcunu ödeyemeyen müşterilerine sigorta güvencesini sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Poliçe İptal Süreleri 90 Güne Çıkarıldı

Bununla birlikte Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcılarına mobil ve online olmak üzere hizmet verilmeye başlandı. Prim borcunu ödeyemeyen müşterilerin poliçeleri iptal edilmezken, poliçesini iptal etmek isteyen kişiler için de iptal süresi 60 günden 90 güne çıkarıldı. Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Ali Göçer, BES katılımcısı olan müşteriler için hesaplarını kapatmaması gerektiği konusunda uyarı yaptı. Hesapların kapatılması halinde bugüne kadar elde edilen hakların kaybedileceğini belirtti.

Göçer açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Banka kredilerinde erteleme yapan müşterilerimiz için herhangi bir ilave prim talep etmeden, hayat sigortası güvencesi vermeye devam ediyoruz. Krediye bağlı hayat sigortaları için vefat tazminatı taleplerinde, 50 bin liraya kadar olan banka kredi borçlarını anında ödüyoruz; bunun için belge de talep etmiyoruz.”