Garanti BBVA TBB Kredi Protokolüne Katıldı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından duyurulan ve işletmelerin üzerindeki ekonomik olumsuz etkileri azaltmaya yönelik Hazine destekli ve Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile verilecek olan kredi protokolüne Garanti BBVA bankası da katılacağını açıkladı.

Dünya çapında görülen ve piyasaları olumsuz bir şekilde etkileyen koronavirüs salgınının işletmeler üzerindeki olumsuz ekonomik etkilerinin azaltılması için TBB tarafından kredi protokolü başlatılmıştı. Ülkemizdeki pek çok banka “Ekonomik İstikrar Kalkanı” adı altında bu protokole katıldığını açıklamıştı. Garanti BBVA da bu bankalardan biri oldu.

Kredi protokolü kapsamında banka, “Çek Ödeme Destek Kredisi” ile “Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği” vereceğini açıkladı.

3 Ay Ödemesiz Dönem

Koronavirüs salgını için hem personellerini hem de müşterilerini korumaya yönelik pek çok önlem alan banka, geçtiğimiz hafta da TBB kredi protokolüne katıldığını ve bu kapsamda iki adet destek paketi hazırladığını, bugünden itibaren de başvuruların alınacağını belirtti.

Bireysel ve tüzel olarak ticari itibara sahip olan müşterilerinin bu itibarı kaybetmemesi ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için “Çek Ödeme Destek Kredisi” ile “Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği” verileceği belirtildi. İlk etapta KOBİ’ler olmak üzere, kurumsal ve ticari müşterilerin sabit işletme giderlerinin karşılanmasına destek olunacağı ifade edildi.

İşletmeler, Hazine destekli KGF kefaleti ile 3 ay anapara ve faiz ödemesiz dönem geçirebilecek ve her iki paket içinde de toplamda 12 ay vade süresi bulunacak. Her iki destek paketinin de banka tarafından belirlen yıllık faiz oranı ise yüzde 9,5 olacak. Krediden de her müşteri başvuru yaptığı takdirde yararlanabilecek. Ön koşul olarak Şubat ayı itibari ile personel yönünden istihdamda azaltma yapılmamasına bakılacak.