Wells Fargo Personelleri Salgın Nedeniyle Çalışmaktan Korkuyor

Wells Fargo bankasının çağrı merkezi birimlerinde yer alan personeller, tehlikeli ofis koşulları dolayısı ile koronavirüs salgınına yakalanmaktan korkuyor. Bankanın çağrı merkezi personellerinin yer aldığı Hillsboro’daki William Barnhart Merkezi’ndeki çalışanlar, diğer çalışanların yanı sıra ofislerinin büyük bir risk altında olduğunu ve bu nedenle endişe duyduklarını belirtiyor.

Şirketin Washington County ve Portland’ta da çağrı merkezi birimleri bulunuyor ve ofislerin çıkarılan risk raporlarına göre Hillsboro’daki ofisin en büyük risk altında olduğu belirtiliyor. Banka çalışanları, evden çalışmak istediklerini ve buna yönetimin izin vermediğini de ekliyor.

İş Arkadaşlarımızdan Biri Covid-19 Şüphesi Taşıyor

Hillsboro’da yer alan Wells Fargo çağrı merkezindeki çalışanlar, bina içerisinde aynı katta yer alan pek çok personel olduğunu belirtiyor. Çağrı merkezinde çalışan ve isminin gizlenmesini isteyerek açıklama yapan bir personel, aynı kat içerisinde yüzlerce personel ile çalıştığını ve ofisten kaçmak için ücretli hastalık izni almak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Açıklamayı yapan personel aynı zamanda, “İş arkadaşlarımızdan biri eşlerinin COVID-19 virüsüne sahip olduğuna inanıyor. İK ve yönetime gittiler ve olumlu bir teşhis oluncaya kadar çalışmaya devam etmeleri gerektiği söylendi. Biz burada binamızda sosyal mesafe uygulamıyoruz.” ifadelerine de yer verdi.

Soyadının gizlenmesi şartı ile açıklama yapan bir diğer kadın personel Samantha, diğer personeller ile arasında yalnızca bir bölme olduğunu belirtiyor. Bunun yeterince önlem teşkil etmediğini de belirten Samantha şu an hamile ve 6 yaşında da otoimmün bozukluğu olan üç çocuk annesi olduğunu belirtiyor. 6 yaşındaki çocuğunun bağışıklık sisteminin oldukça zayıf olduğunu belirten personel, koronavirüs nedeniyle eve gitmeye korktuğunu ifade ediyor.

Samantha, “Bulunduğum katta yaklaşık 200 kişi var. Pazartesi günü şirkete seçenekleri sordum. Ertesi gün, bazı insanların evden işe gideceğini söyleyen bir e-posta gönderdiler. Fakat kocam bu kişilerden biri değildi. Bunun üzerine İK departmanı ile görüşmeye gittim. Bana ve eşime, 14 güne kadar tahakkuk eden hastalık izni kullanmamı, iş arkadaşlarımdan daha uzak bir masada çalışmamı teklif ettiler.” dedi.

Ofislerimiz Temiz Açıklaması

Buna nazaran Wells Fargo bankasının Bölgesel İletişim Sorumlusu olan David Kennedy çalışan personellerin yaptığı açıklamaların tam tersi olarak şu sözleri söyledi:

“Wells Fargo ve şubelerimiz, iletişim merkezlerimiz ve operasyon merkezlerimiz aracılığıyla sağladığımız hizmetler ekonominin istikrarı ve finansal refahı için kritik ve temel hizmetlerdir. Mümkün olduğunca çok sayıda çalışanın evden çalışmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Müşteriye yönelik olmayan çalışanların uzaktan erişimle evden çalışmasını istedik. Mümkün olduğunca ofis içi personel sayısını azaltmaya devam edeceğiz. Örneğin, bazı iletişim merkezi çalışanlarının evden çalışmasına izin verirken, iletişim merkezi hatlarının kaydedilmesini gerektiren düzenlemelere bağlı kalarak yenilikçi yollar araştırıyoruz.”