Santander ATM’leri Bir Grup İnsan Tarafından Soyuluyor

New Jersey kasabasındaki ve üç eyaletteki Santander Bank ATM’leri lokasyonlarında büyük ölçekli bir dolandırıcılık gerçekleşiyor. Brian Thompson, Santander Bank’ın üç eyaletteki bir grup insan tarafından ATM soygunuyla karşı karşıya olduğunu bildirdi. Morris County ve Bloomfield yetkilileri, bu konuyla ilgili çok sayıda tutuklama gerçekleştirildiğini belirtti.

Woodbridge Township, şube ATM’lerinin de hedefte olduğu saptandı. Ayrıca Hoboken’de de üç ATM hedef alındı.  Ayrıca Newark’ta, Middlesex County kasabasında ve Brooklyn’de de ATM’lerin hedeflendiğine dair raporlar bulunuyor.

Chopper 4, Mercer County’de bulunan Robbinsville’de bir Santander ATM’sini koruyan polisler var.

Connecticut’taki Güney Windsor Polis Departmanı, şüpheli dolandırıcılık konusunda çevrede yaşayanları uyardı. Şüphelilerin sahte banka kartları kullanarak nakit çektiklerini ve ATM’yi kullanacak kişilerin dikkat etmeleri gerektiğin vurguladı.

Santander’ın bu konuyu araştırdığını belirtti ve dolandırıldığını düşünen kişilerin polis departmanı ile iletişime geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Santander ise bu durum karşısında bazı ATM’leri geçici olarak kapattıklarını ve ek güvenlik önlemleri aldıklarını bildirdi. Banka yaşadığı dolandırıcılık sonucu on binlerce dolar kaybetmiş olabileceğini de belirtti.

Santander Bank, internet sitesine göre, bankanın 575’in üzerinde şubesi ve 2.000’den fazla ATM’si bulunuyor.