Garanti BBVA’dan 2.9 Milyar TL’lik Hisse Senedi Alındı

Garanti BBVA'dan 2.9 Milyar TL'lik Hisse Senedi Alındı
Garanti BBVA'dan 2.9 Milyar TL'lik Hisse Senedi Alındı

Bloomberg HT’de yer alan habere göre Borsa İstanbul’un 2020 Kasım ayına ilişkin yabancı takas verileri açıklandı. Geçtiğimiz ay en fazla alınan hisse senetleri arasında Akbank, Garanti Bankası,  Türk Havayolları, Tüpraş ve Koç Holding bulunuyor.

En fazla satılan hisse senetleri arasında ise Koza Altın, Turkcell, Ülker Bisküvi, Migros ve Anadolu Efes yer aldı. Haziran ayından sonra ilk defa Kasım ayında nette alım yapan yatırımcılar geçtiğimiz ay net 1 milyar dolarlık alım gerçekleştirdiler. Kasım ayında toplamda 28,5 milyar dolarlık satış yapılırken 29,5 milyar dolarlık alım yapıldı.

Garanti BBVA’dan  2.9 Milyar TL Alım Yapıldı

2020 Ocak ayından Kasım ayına kadar geçen süreçteki verilere bakıldığında 177,7 milyar dolarlık satış ve 172,5 milyar dolarlık alım yapılmış oldu. Yabancıların nette 5,2 milyar dolarlık satışın tarafında olduğu dikkatlerden kaçmadı.

2020 Kasım ayında yabancılar en çok Garanti BBVA’da almış oldu. Rakamsal bazlı kontrol edildiğinde Garanti BBVA’da  2.9 milyar TL alım gerçekleşti. Akbank’ta 962 milyon TL iken Tüpraş’tan 917 milyon TL’lik alım gerçekleşti.  Turkcell’de 957 milyon TL olarak satım gerçekleştirirken Migros’tan 220 milyon TL ve Koza Altın’dan da 189 milyon TL satıldı.