Tanju Kaya Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi olan Timur Kozintsev koltuğunu Tanju Kaya’ya devretti. Bankada Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Tanju Kaya, üst yönetime atanmış oldu. Yapılan atama sonrasında banka tarafından Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na da (KAP) açıklama yapıldı.

Denizbank tarafından KAP’a yapılan açıklamada, Timur Kozintsev’in görevinden istifa etmiş olduğuna değinildi. Yönetim Kurulu Üyesi Kozintsev’in yerine ilk Genel Kurul’a kadar görev yapması üzere, banka bünyesinde Yönetim Hizmetleri ve Yatırım Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tanju Kaya’nın atanmasına karar verildiği ifade edildi.

KAP açıklamasında aynı zamanda Tanju Kaya’nın B grubu imza yetkisinin A grubu olarak değiştirilmesine karar verildiği de belirtildi. Gerekli tüm belgelerin Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’na (BDDK) bildiriminin ve diğer işlemlerin tamamlanacağı süreye kadar Tanju Kaya’nın Genel Müdür Yardımcılığı görevine devam edeceği dile getirildi.

Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Tanju Kaya Kimdir?

1964 yılında doğan Tanju Kaya, 1985 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Burada lisans eğitimini tamamlayan Kaya, ilk görevine 1986 yılında Pamukbank’ta başlamıştır. Buradaki görevinden sonra sırası ile Türk Ekonomi Bankası (TEB), Marmara Bank ve Alternatif Bank’ta görev almıştır.

1994 ile 1997 yılları arasında Bank Ekspress’te Şube Müdürlüğü görevine atanmış ve 1997 yılında da buradaki görevinden ayrılarak Denizbank A.Ş.’de Ankara Şube Müdürü olarak kariyer yaşamına devam etmiştir. 2002 – 2003 yılları arasında İç Anadolu Bölge Müdürlüğü’nde Bölge Müdürü olarak görevini yerine getirmiştir. 2003 ile 2016 yılları arasında ise Denizbank A.Ş.’de Yönetim Hizmetleri Grubu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. 2016 yılının Haziran ayından bu yana DenizBank A.Ş.’de Yönetim Hizmetleri ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini yerine getirmeye devam ettirmektedir.