Garanti BBVA’dan Mesafe Tanımayan Öğretmen Projesi

Mesafe Tanımayan Öğretmenler Bir Araya Geliyor
Mesafe Tanımayan Öğretmenler Bir Araya Geliyor

Garanti BBVA ile kurucusu olduğu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) yeni bir proje ile yola çıkıyor. Garanti BBVA ve ÖRAV, “Mesafe Tanımayan Öğretmen” projesi ile öğretmenlere uzaktan eğitim tasarımı eğitimleri vermeye başladı. Proje kapsamında 13 bin öğretmen eğitim alıyor.

Garanti Banka’sının kurumsal çatısı altında kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), öğretmenlere yönelik sürdürülebilir projelere imza atmak için 2008 yılında kurulan Türkiye’de bu alana odaklanan ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olarak ön plana çıkıyor. Türkiye genelinde 250 eğitimci ekibi ve 180.000’den fazla öğretmen ile eğitim programlarını ücretsiz olarak ulaştıran Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), pandemi sürecinde Garanti BBVA ile birlikte bir projeyi hayata geçirdi.

Pandemi Eğitim Sistemini de Değiştirdi

Mesafe Tanımayan Öğretmenler projesi kapsamında daha dijital öğretmenler hedef olarak seçildi. 2020 yılında tüm sektörleri etkileyen pandemi değişimlere sebep oldu. Eğitim ise bu sektörlerden biri olarak zorlu bir süreçten geçen sektörler arasında yer aldı. Üniversiteden ilkokula kadar tüm öğrenciler ve öğretmenler çevrimiçi eğitimler ile yenilikler ve birtakım zorluklar yaşadı.

Hürriyet’te yer alan habere göre Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Garanti BBVA ile birlikte çalışarak sürece “Mesafe Tanımayan Öğretmenler” projesini dahil etti. Yeni eğitim sisteminde öğretmenlerin yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan proje kapsamında Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu ve ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu ile çevrimiçi bir sohbet gerçekleştirdi.