Genç Albaraka Akademisi Yeni Yüzler Arıyor!

Genç Albaraka Akademisi Yeni Yüzler Arıyor!
Genç Albaraka Akademisi Yeni Yüzler Arıyor!

Genç Albaraka Akademisi, Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından oluşturulan bir akademidir. Bu akademi, yeni mezun ya da mezun olmak üzere olan kişileri yetiştirmektedir. Dolayısıyla bankacılık kariyeri hedefleyen adaylar, Genç Albaraka Akademisi’ne başvuru yapabilmektedir.

Akademiye başvuru yapanlar için banka, şube ve genel müdürlük binasında görevlendirme yapacağını belirtti. Bu kapsamda banka personel alımı gerçekleştirilecek olan iller arasında; Ankara, Çanakkale, İstanbul(Avrupa ve Asya), İzmir, Kocaeli, Konya, Samsun ve Trabzon olduğu ifade edildi. Başvuru yapan kişilerin de bu illerde ikamet etmesi ya da edebilecek düzeyde olması gerekiyor.

Genç Albaraka Akademisi Başvuru Şartları

Akademi için başvuru yapmak isteyen personellerde aranan şartlar aşağıdaki gibi ifade edildi:

  • Üniversitelerin örgün eğitim veren 4 yıllık; İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat ve İşletme, Hukuk, Mühendislik fakültelerinden ya da Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar, Psikoloji vb. bölümlerinin üçüncü ve dördüncü sınıfında okumak veya Yüksek Lisans ve Doktora okuyan/mezun olmak
  • Faizsiz bankacılık anlayışı ile çalışmaya hevesli olmak
  • Eğitim dönemi içerisinde hafta içi en az 2 gün tam zamanlı çalışmak
  • Önceki dönemlere ait derslerde başarılı ve tamamlamış olmak
  • Analitik düşünme becerisine sahip olmak
  • İleri seviyede İngilizce dil bilgisine sahip olmak
  • Takım çalışmasına uyum sağlamak
  • Yazılı ve sözlü iletişimde güçlü, etkili ve etkin olmak

Sınav ve Mülakat Süreci

Başvuruda bulunan adaylar için İnsan Kaynakları tarafından ön değerlendirme yapılacaktır. Değerlendirmeden sonra başvurusu kabul edilen kişiler iletişim adresleri üzerinden bilgilendirilecektir. Bu bilgilendirmeden sonra adaylara yazılı sınav yapılacaktır. Yazılı sınavdan başarılı olanlar, mülakat daveti alacaktır. Her bir aşama arasında eleme gerçekleştirilecektir. Mülakatta başarılı olanlar Genç Albaraka Akademisi’ne katılma hakkına sahip olacaktır.

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından yayımlanan banka iş ilanına son başvuru tarihi 4 Mayıs 2020 olarak belirlenmiştir. Bu tarihe kadar aşağıda yer alan link üzerinden başvurular bankaya iletilmektedir. Tüm başvurular dijital olarak toplanmaktadır. Şube ve Genel Müdürlük aracılığıyla başvuru yapılmamaktadır. Daha önce başvuru yapıp, herhangi bir mülakat aşamasından elenen adayların başvurusu kabul edilmemektedir.

Genç Albaraka Akademisi başvuru linki:

https://www.kariyer.net/is-ilani/albaraka-turk-katilim-bankasi-a-s-genc-albaraka-akademisi-1949803