18 Bine Yakın Deutsche Bank Personeli İşsiz Kalabilir!

Koronavirüs salgınının ekonomik ve finansal yönden oluşturduğu olumsuz etkiler ortaya çıkmaya başladı. Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank bugünden itibaren 200’e yakın şubesini kapatacağını duyurdu.

Deutsche Bank 2008’den Sonra En Büyük Krizini Yaşıyor başlıklı haberimizde bankanın 2008 yılından bu yana en büyük krizini yaşadığını ve zaman içerisinde şube kapatma, personel sayısını azaltma gibi eylemlere başvuracağını belirtmiştik. Dün alınan habere göre Deutsche Bank uluslararası alanda 200’e yakın şubesini kapatmaya karar verdiğini açıkladı. Bankanın toplamda 490 adet şubesi bulunmaktaydı. Kapanan şubeler ile birlikte 290 adet şubesi kalacak.

Salgın Bankayı Kötü Etkiledi

Banka, salgın öncesinde de mali bir krizin eşiğindeydi. Koronavirüs salgını ile birlikte finansal hedeflere ulaşamama ve mali gücün azalması, bankanın ekonomik yöndeki duruşunu etkiledi.

Deutsche Bank tarafından yayımlanan yıllık raporda da yaşanan ekonomik duruma yönelik şu cümlelere yer verilmişti: “Yerel, bölgesel veya küresel olarak uzun süreli bir ekonomik  gerilemeden ciddi şekilde etkilenebiliriz.”

Yıllardır ABD Adalet Bakanlığı tarafından kesilen cezalar, yönetim değişiklikleri, kara para aklama skandalları ve zarar ya da düşük kazanç gibi olumsuz haberler ile pek çok kez gündeme gelen banka 8 Temmuz 2019 tarihinde yeniden yapılandırmaya gideceğini de açıklamıştı.

Fakat bankanın yeniden yapılandırmaya gitmediği, küresel çapta yaşanan salgın nedeniyle yapılandırma çabalarının durdurulduğu ve bankanın ekonomik gücünden endişe edildiği söylendi. Tüm bunlara ek olarak yıl sonuna kadar kapatılacak şubeler ile birlikte bankanın 18 bin çalışan personelinin işsiz kalacağı da açıklandı.