Halkbank Genel Müdürü’nden Kamu Bankaları Değerlendirmesi

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bankacılık sektörüyle birlikte Türkiye ekonomisini de değerlendirdi. Halkbank’ın son bir yıl içerisindeki çalışmaları ve performansları değerlendirildi. Geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan aktif çalışmalarla birlikte bankanın yurt içerisinde bin adet şubesinin bulunduğu ve toplam 20 bin çalışanının olduğu ifade edildi. Çalışan sayısı ve şube sayısının da her geçen gün arttığı ifade edildi.

2019 yılının üçüncü çeyreğinde yapılan değerlendirmeler sonrasında toplam kredi miktarı 391,9 olarak belirlendi. Bu noktada bankanın nakdi kredilerine bakıldığı zaman KOBİ kredilerinin payının yüksek olduğu ve yüzde 38,7 olarak belirlendiği açıklandı. Osman Arslan tarafından yapılan değerlendirmeler ışığında bankanın aktif büyüklüğünün bir önceki döneme bakılarak yüzde 17,2 oranında arttığı tespit edildi. Bankanın toplam mevduatı da bu noktada 284 milyar lira olarak gerçekleşti.

Yeni Yılda İstihdam ve Verimlilik Hedefleniyor

Halkbank Genel Müdürü Arslan 2020 yılı hedeflerini açıkladı. Bankanın projeleri arasında istihdam ve verimlilik ön planda. Kamu bankaları tarafından belirlenen işsizlik oranının belirli çalışmalar sonucunda yine belirli oranlarda düşürülmesi amaçlanıyor. İşsizlik oranlarının düşürülmesi için 4 ayrı kademesi olan bir İstihdam Destek Paketi geliştirilmesi planlanıyor. Bu nokta Türkiye ekonomisine değer katan firmaları ve yeni yatırımlar yapmayı amaçlayan iş alanlarının ve fikirlerinin zenginleştirilmesi için çalışmalar devam edecek.

Halkbank’ın esnaf, sanatkarlar ve KOBİ’ler başta olmak üzere tüm müşterilerin finansal açıdan ihtiyaçlarının sorunsuz şekilde karşılanması için yeni çalışmaların, ürün ve hizmetlerin planlandığının altı bir kez daha çizildi.