Şekerbank’tan Esnaf ve Küçük İşletmelere Yeni Kredi İmkanı!

Şekerbank esnaf ve küçük işletmeler için yeni kredi imkanını sundu. Esnaf ve küçük işletmelerin nakit akışlarını desteklemek amacıyla oluşturulan bu kredi sayesinde, 3 ay ödemesiz döneme sahip olan krediler yılda bir kez taksit erteleme imkanına sahip olacaklar.

Türkiye’nin oldukça zorlu bir dönemden geçtiği bugünlerde, koronavirüs salgını karşısında bankacılık sektörü gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Sektör içerisinde yer alan Şekerbank, esnaf ve küçük işletmelerin nakit akışlarının bu dönem içerisinde aksaklıklara uğramaması adına koruma altına alıyor. 3 ay ödemesiz döneme sahip olan kredinin yılda bir kez taksit erteleme imkanı ile sunulması, esnafların ve küçük işletmelerin en büyük destekçisi olacak.

Uygun Faiz Oranları ve Esnek Ödeme Seçenekleriyle Şekerbank

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre salgın ile mücadelede esnaf ve işletmelerin yanında olan Şekerbank, nakit akış dengesi etkilenen tüm esnafların ve işletmelerin uygun faiz oranlarından yararlanmasını sağlıyor. Buna ek olarak taksit erteleme ve esnek ödeme seçeneklerinin yer aldığı “Esnafım Paketi” de müşterilere sunuluyor.

Esnafım Paketi aracılığı ile esnaf ve işletmelerin 45 bin liraya kadar olan nakit ihtiyaçlarının karşılandığı kredinin faiz oranı ise yüzde 0,79 olarak yer alıyor. 3 aya kadar ödemesiz dönemin bulunduğu kredi içerisinde aynı zamanda ödemelerini düzenli yapan esnaf ve işletmelere yılda 1 kez olmak üzere taksit erteleme imkanı da veriliyor. Tüm bunlara ek olarak paketin içerisinde 3 ayda bir taksit ödeme seçeneği de bulunuyor.

Dünya üzerinde ve Türkiye’de ilk defa Şekerbank tarafından sunulan paket içerisinde ilk kez kredi kartı ve banka kartının birleştirildiği “Üreten Kart” da sunuluyor. Bu kartın limiti ise 5 bin TL olarak yer alıyor. Üstelik kart tamamen ücretsiz bir şekilde veriliyor. Esnaf ve işletme sahipleri Üreten Kart ile tüm işletme ihtiyaçlarını ve harcamalarını karşılayabiliyor.

Konuya yönelik olarak açıklamasında görüşlerine yer verilen Şekerbank Perakende ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu şöyle söyledi:

“Şekerbank olarak esnafımızın dükkanının bereketini korumak için 66 yıldır olduğu gibi bu olağanüstü günlerde de onların yanında yer alıyoruz. Sorumlu bankacılık anlayışımızla içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde müşterilerimizi ve ekonomimizi desteklemek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. KOBİ’ler, sağlık çalışanları ve eczacılar için ürettiğimiz paketlerin ardından esnaf ve işletme sahibi müşterilerimiz için geliştirdiğimiz Esnafım Paketi’ni sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her koşulda müşterilerimizin ve tüm toplumun yanında olmaya devam edeceğiz.”