Hayallerinizdeki İşi Yapmanıza Yardımcı Olacak Öneriler

Her insanın en büyük arzusu hayalindeki mesleğe sahip olmaktır. Tutku dolu bir iş hayatı sürmek için, arzu duyulan işi yapmayı ve bu işten para kazanmayı isteriz. Herkesin hayalinde mutlaka “Bu iş benim için!” dediği bir meslek vardır. Eğer yoksa, mutlaka böyle bir iş hayali kurulmalıdır.

İçten içe o işi yapmak isterken, karşımıza bir sürü engel çıkabilir. Maddi sorunlar, çevreden gelen baskı, başarılı olup olunamayacağı düşüncesi ve kariyer endişeleri sayılabilecek engeller arasında yer alır. Genel olarak çevremizden gelecek desteği ve maddiyatı daha fazla önemseriz. Fakat önemli olan başkalarının değil, bizim ne istediğimizdir.

Bu nedenle hayatımızda bulunan olumsuz etkenleri bir kenara bırakıp hayallerimizin peşinden koşmalıyız. Fakat bu hayallerin peşinden koşarken de sistematik ve planlı bir şekilde ilerlemeliyiz. Hayallerimizdeki mesleği yapabilmek için öncelikle cesur olmalı, ardından da hayallerimize ulaşmak için gerekli olan püf noktaları bilmeliyiz.

Hayalinizi kurduğunuz mesleği yapmak için bir plan oluşturmalısınız. Önceliklerinize, değerlerinize ve hayalinizde ilk olarak neyi başarmak istediğinize odaklanmalısınız. Güçlü olmak mı para kazanmak mı? Şirket kurmak mı yönetici olmak mı? Bu soruların cevabını objektif ve dürüst bir şekilde vermelisiniz. Aksi takdirde hayallerinize ulaşmak çok uzun bir zaman alabilir.

Tüm bu cevapların ardından hangi sektörde yer almak istediğinizi belirlemelisiniz. Kurumsal bir kültürde yer almak istiyor olabilirsiniz. Belki de hayallerinizde küçük bir ofis açmak ve kendi kendinizin patronu olmak vardır. Kendi değerlerinizin, bulunacağınız sektörle uyuşması gerekir. Eğer zıtlaşıyorsanız, bu sektörden uzak durmalısınız.

Hayallerinizdeki mesleğe ulaşmanın en kolay yollarından birisi teknolojiyi ve sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanmaktır. Bu nedenle sosyal medya platformlarında bulunan hesaplarınızı güncel ve aktif tutmalısınız. LinkedIN gibi sosyal özgeçmiş profillerinizin de güncel olması ve güncel bilgiler içermesi oldukça önemlidir. İşverenler profilinize baktığı zaman, sizler hakkında güncel ve net bilgiler edinebilmelidir.

Hayatımızda her zaman başarılı olmak söz konusu değildir. Hiçbir insan her zaman için başarılı olamaz. Bu nedenle başarısızlıklardan korkmamalısınız. Korku, hayallere ulaşmak konusunda engelleyici bir detaydır. Başarısızlıktan korkmanız, karşınıza çıkacak olan fırsatları değerlendirmemenize ve esnek olamamanıza sebep olacaktır. Bu nedenle, korkmak yerine cesur olun ve olabildiğince “Evet” demeyi öğrenin.

Çevrenizdeki insanlardan destek görmeniz hayallerinizdeki işe ulaşmak isterken, başarısız olacaksanız bile motive olmanızı sağlar. Motivasyon oldukça önemli bir detaydır. Yüksek motivasyon, yüksek performans ve verimlilik demektir. Bu nedenle çevrenizde sizlere başarısız olacak insanlar bulundurmak yerine, size destek olacak insanlar bulundurmaya özen gösterin. Başarısız olsanız dahi sizi destekleyecek insanlar…

Tutarlı olmanız da oldukça önemlidir. Elbette hayal kurarken ayaklarınız çoğu zaman yerden kesilecektir. Fakat hayallerinizin bir kısmı da tutarlı olmalıdır. Hedeflerinizi sürekli olarak değiştirmekten kaçınmalısınız. Hayallerinizi süslerken, gerçekleştirilebilir olmasına özen göstermelisiniz ve ne olursa olsun hayallerinizden vazgeçmemelisiniz.