Yaşlarına Bakmadan Meslek Değişikliği Yaparak Ünlenen İnsanlar

Kariyer değişikliği yapmak oldukça zordur. Hele ki belli bir yaşı geçtikten sonra kariyer değişimi yapmak daha da zor bir süreçtir. Birçok kişi orta yaş grubunda yer aldıktan sonra meslek değiştirmekten korkmaktadır. Fakat yaş, meslek değişimi için bir engel değildir. Hangi yaşta olursanız olun, başarılı olacağınızı düşündüğünüz meslek, kariyer değişikliği yapmanıza yeterlidir.

Kariyerinizin zirvesindeyken, iş değişimi yapmak isteyebilirsiniz ya da işinizden artık yeterince keyif alamıyorsanız, her gün işe gidecek motivasyonu kendinizde bulamıyorsanız, çalışma arkadaşlarınızdan ve çalışma ortamınızdan memnun değilseniz, iş değişiminin zamanı gelmiştir demektir. İş değişimi yaparken planlı ve hazırlıklı olmalısınız. Uzun vadeli bir plan yapmak için geç kalmayın…

Kariyer değişimi, zor bir süreçtir. Bu süreç içerisinde kendinize destek sağlayabilecek finansman ve planlarınız olmalıdır. Eğer kafanızda iş değişikliği varsa, sizlere ilham olacak insanlardan da güç alabilirsiniz. İşte kariyerinde ilerleyen yaşlarına rağmen meslek değişimi yaparak ünlenen insanlar…

Wall Street’te bilgisayar alanında ciddi bir gelir elde eden Jeff Bezos, buradaki işine son verip Amazon sitesini kurdu. Bu işi kurmadan önce teklifini Wall Street çalışanlarına sundu fakat reddedildi. Bunun üzerine istifasını verdi. Bezos, günümüzün en zengin insanı olarak biliniyor.

Jonah Peretti, Buzzfeed ve Huffington POST’un kurucusu olarak yer alıyor. Bu mesleğinden önce okullardaki öğrencilere Microsoft Office programını nasıl kullanacaklarını anlatan bir eğitmendi. Bilgisayar alanındaki bilgisini 30’lu yaşlarında Buzzfeed ve Huffington POST’u kurarak geliştirdi.

Taikichiro Mori, Mori Building Company’yi kurduğunda 51 yaşındaydı. Bu işletmeyi kurarken akademisyenlik mesleğini yerine getiriyordu. Gayrimenkul yatırımlarına büyük bir ilgisi vardı. Yapmış olduğu yatırımların meyvelerini 1992 yılında aldı. Yatırımları 13 milyar dolara ulaşınca, şirket kurdu.

Medya ve reklamcılık alanında çalışmalarını yürüten Julia Child, elinin lezzetine güvenen insanlardan biriydi. İlk yemek kitabını 50 yaşındayken yazdı. Child, günümüzün en usta şeflerinden biri olarak yer alıyor.

40 yaşındayken moda endüstrisine giren Vera Wang, bu mesleğinden önce patencilik ve gazetecilik yapıyordu. Günümüzde dünyanın en önde gelen kadın tasarımcılarından biri olan Wang, hayatının en büyük değişimini 40 yaşındayken yaşadığını ifade ediyor.

“The Rock” lakabıyla da bilinen ve Fast & Furious filmiyle de ismini duyuran Dwayne Johnson, oyuncu olmadan önce Kanada Futbol Ligi’nde savunma oyunculuğu yapıyordu. 1996 yılına kadar futbolcu olan ve 1996 yılında Dünya Güreş Federasyonu’na katılan Johnson, 2000 yılında keşfedildi ve oyunculuğa adım attı.

2000 yılında Spanx’i kurarak 30 yaşında başarıya ulaşan Sara Blakely, bu işinden önce kapı kapı dolaşan ve ofis malzemeleri satan bir insandı. Bu mesleğine 23 yaşında başlamış, 30 yaşında bırakmıştır.

Arnold Schwarzenegger hayatı boyunca iki büyük kariyer değişikliği yapmıştır. 20’li yaşlarında Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu olmuştur. Bu şampiyonluktan sonra birçok filmden teklif almış ve 2001 yılına kadar aktörlük yapmıştır. 2003 yılında ise Kaliforniya Valisi olmuştur. Arnold Schwarzenegger, valilik görevine 56 yaşındayken başlamıştır.