ICBC Bank Vakıfbank’a 325 Milyon Dolar Kredi Verdi

Vakıfbank, 2017 yılında ICBC Bank’tan 250 milyon dolar kredi temin etmişti. Bu yıl kredi tutarını 75 milyon dolar arttıran banka ICBC Bank’tan 325 milyon dolar kredi aldı. Vakıfbank, muhabir banka ağının gücü ile kaynak temin etmeye devam edeceğini açıkladı. Yenilenen kredinin yüzde 130 oranında olmasının yanı sıra kredinin vadesi üç yıl olarak belirlendi.

Vakıfbank Genel Müdürü Açıkladı

ICBC Bank’tan alınan kredi ile ilgili olarak Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih açıklama yaptı. Üstünsalih, “Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının piyasalar üzerindeki olumsuz etkisinin çok yoğun bir şekilde hissedildiği bir dönemde, temin ettiğimiz üç yıllık kredi, Bankamıza ve milli ekonomimize duyulan güvenin açık bir göstergesidir. Söz konusu kredi, dış ticaretin finansmanı ile birlikte genel finansman ihtiyaçları çerçevesinde kullandırılabilecek. Böylesi zorlu bir süreçte dahi muhabir bankalarımızla olan güçlü işbirliğimiz sayesinde kaynak temin ediyor ve reel sektöre destek olma görevimizi yerine getiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ICBC Bank Ortaklıkları Artıyor

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan ICBC Bank ile iş birliği kuran bankaların sayısı her geçen gün artıyor. Bu bankalardan biri olduklarına değinen Üstünsalih, “2017 yılında ICBC Grubu ile imzaladığımız iyi niyet anlaşması sonrası dış ticaret, proje finansmanı, sermaye piyasası işlemleri, hazine işlemleri, hesap işlemleri, RMB nakit yönetimi gibi birçok alanda işbirliğimizi artırmaya yönelik adımlar attık. Dünya zorlu bir süreçten geçerken ilave kaynak sağlayarak yenilediğimiz bu kredi anlaşması vasıtasıyla mevcut ilişkilerimizi pekiştirmiş olduk. Bu vesileyle Bankamıza sağlamış oldukları kaynak için ICBC Türkiye ve ICBC Grup yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de kendileriyle yeni ve büyük projelere imza atmayı hedefliyoruz.” dedi.