Wells Fargo Sonoma Şubesini Geçici Olarak Kapattı

Wells Fargo bankasının Sonoma County’de bulunan şubesi geçici olarak kapatıldı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre müşterilerin, çalışanların ve toplumun sağlığını güvende tutmak açısından şube içerisinde çeşitli zorluklar yaşanmaktaydı. Bu zorluklar karşısında Wells Fargo, şubenin geçici süreli olarak kapatılmasına karar verdi.

Sonoma şehir merkezinin 13 mil ilerisinde bulunan Wells Fargo şubesinin kapanması ve bankanın her geçen gün geçici olarak şubelerini kapatma kararı alması, müşterilerin ATM ve dijital bankacılık kanallarına yönelmesine neden oldu. Banka kapanan şube ile ilgili olarak ATM’lerin açık, 7 gün 24 saat boyunca kullanabilecek düzeyde olduğunu ve sürekli olarak stoklanacağını belirtti. Şehrin diğer tarafında bulunan Petaluma ve Napa şubelerinin ise açık kalacağı dile getirildi.

Şirketin Önceliği Güvenlik

Şubenin kapanmasına yönelik olarak geçtiğimiz Perşembe günü banka tarafından açıklama geldi. Wells Fargo Kurumsal Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, bankanın yaşanan koronavirüs salgınında en önemli önceliğinin güvenlik olduğu ifade edildi.

Wells Fargo sözcüsü Ruben Pulido, “Bir sonraki duyuruya kadar, Sonoma County müşterilerimize çevrimiçi, mobil ve ATM seçeneklerimizle birlikte daha az sayıda şubeyle hizmet vereceğiz. Müşterilerin, ATM konumları ve şubelerin durumu için Wells Fargo’nun şube bulucusunu kontrol etmelerini öneririz. Halk sağlığı yetkilileri de dahil olmak üzere yerel yetkililerle yakın temas halindeyiz ve mümkün olduğunda normal iş operasyonlarına geri döneceğiz.” açıklamasında bulundu.