ING Akıllı Bankacılık Robotu INGo 10 Milyon Mesajlaşma Gerçekleştirdi

ING Akıllı Bankacılık Robotu INGo 10 Milyon Mesajlaşma Gerçekleştirdi
ING Türkiye, mobil bankacılık uygulaması ING Mobil ve ing.com.tr üzerinden ulaşabilen akıllı bankacılık robotu INGo’yu, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için daha esnek ve dijital hale getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, yapay zeka ve NLP uygulamalarına ağırlık veren banka, mükemmel müşteri deneyimine ulaşmak adına çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı, “Mükemmel müşteri deneyimi hedefiyle veri, yapay zeka, robot teknolojileri gibi yeni nesil teknolojileri çalışmalarımızın merkezine alıyoruz” dedi.

600 Binden Fazla Konuda Destek Sağlıyor

Banka tarafından yapılan açıklamalara göre, 2018 yılından bu yana hayata geçirilen yapay zeka ve NLP destekli bankacılık asistanı INGo, günümüzde 600 binden fazla konu hakkında banka müşterilerine destek sağlıyor. Müşteriler, 7 gün 24 saat boyunca INGo’ya ulaşabiliyor.

Yapay zekâ teknolojisiyle hayata geçirilen ve her gün kendini geliştiren INGo, bankacılık ürünleri ya da işlemleriyle ilgili soruları yanıtlıyor. Bununla birlikte, hava durumu gibi günlük hayatı içere birçok soruya da yanıt verebiliyor. Müşterileri canlı destek hattına yönlendirebiliyor.

INGo 1 yılda 10 milyon Mesajlaşma Gerçekleştirdi

Akıllı bankacılık robotu olan INGo, 1 yılda 10 milyon mesajlaşma gerçekleştirdi. Yapay zeka algoritması sayesinde, 2021 yılında 500 milyon TL’ye yakın kredinin onaylanmasını sağladı.

ING Mobil kullanıcılarının yarısından fazlasının da INGo’yu kullanarak işlemlerini gerçekleştirdiği dikkat çekti. Kullanıcılar INGo’da 2018 yılından bu yana 16,8 milyon adet tekil konuşma başlattı ve yaklaşık 1,35 milyar TL’lik kredi onaylandı.

En Çok İhtiyaç Kredisi İşlemi Yapıldı

INGo aracılığıyla 2021 yılında en çok ihtiyaç kredisi işlemi yapıldığı görüldü. Sırası ile en çok yapılan işlemler arasında; altın kuru bilgi edinme ve al-sat, internetten alışveriş ayarları, kart şifresi alma ve mobil şifresi alma oldu.

“Türkiye’nin lider dijital kurumu olma hedefiyle ilerleyen ING”

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerini paylaşan ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı, “Türkiye’nin lider dijital kurumu olma hedefiyle ilerleyen ING olarak, geleceğin mobilde ve dijitalleşmede olduğuna inanıyoruz. Kalıpların dışında hayatın içinde çözümler geliştirerek müşterilerimize kolay, akıllı ve kişisel bir deneyim sunmak için mobil uygulamamızda düzenli olarak geliştirmeler yapıyoruz. 2021’de dijital kanalları kullanan müşteriler içerisinde mobil aktif müşteri oranımız yüzde 99’a ulaştı. Mükemmel müşteri deneyimi hedefiyle veri, yapay zeka, robot teknolojileri gibi yeni nesil teknolojileri çalışmalarımızın merkezine alıyoruz. Bu kapsamda, dijital bankacılık alanında en etkin kanallarımızdan biri olarak konumladığımız yapay zeka ve NLP destekli yazışmalı bankacılık asistanımız INGo’nun, kullanıcılarımız tarafından tercih edilmesinden ve beğenilmesinden dolayı mutluyuz.” dedi.