ING Bank Yeni Yıla Yeni Kurallar ile Giriyor

ING Bank Yeni Yıla Yeni Kurallar ile Giriyor
ING Bank Yeni Yıla Yeni Kurallar ile Giriyor

Adevarul’de yer alan habere göre ING Bank, yeni yıla yeni kurallarla giriyor. Yeni yıl ile dolandırıcılık girişimlerinin de arttığını belirten banka SMS, e-posta ve telefon ile oluşan riskleri önlemek adına elektronik ödeme güvenlik sistemlerini güncelledi. Yeni yıl ile birlikte Avrupa yönergesi Romanya’ya gelecek ve çevrimiçi işlemlerde güvenli bir yetkilendirme gerçekleştirecek. Bu sayede elektronik ödeme sistemin ING’de de iki aşamalı olarak uygulanacak.

ING Bank müşterilerinin çevrimiçi alışverişlerinde koruma filtresi ekleyerek e-ticaret sahtekarlığını azaltmayı hedefliyor. Bu anlamda sunulan 3D Secure uygulaması uluslararası standartlarda kullanılan güvenlik uygulaması olarak kullanılıyor.  Güvenli ödeme işlemleri sonrasında ING Bank  Home’Bank mobil uygulaması aracılığıyla ödeme yetkisi veriyor. Home’Bank  uygulaması ise gerekli ilerleme adımlarını gösteriyor ve daha güvenli bir hizmet sunuyor.

Abartı Tekliflere İnanmayın!

ING Bank 1 Ocak 2021 itibarı ile çevrimiçi olarak yapılan tüm ödemelerde kişisel bilgi, parmak izi, telefon bilgisi, gizli soru ve kimlik gibi aşamaları da güvenlik sistemini güçlendirmek için güncelleyecek. Bu durumların uygulanmaması ise işlemin reddedildiği anlamına gelecek. Bankanın diğer bankalara kıyasla güvenlik adımlarını daha da önemsemesi anlamını taşıyor.

Bunların dışında banka müşterilerine dikkat edilmesi gereken bir takım durumlar olduğunu belirtti ve tavsiyede bulundu. ING Bank tavsiyeleri arasında gelen teklifleri kontrol etmek yer alıyor. Banka tekliflerin gerçek olup olmadığını kontrol kontrol etmeleri gerektiğine dair tavsiyede bulundu. Sitelerin ise güvenli olduklarını emin olunması gerektiğinin ve ödeme ekranına geçmeden önce ayrıntılı bir şekilde incelenmesinin yararlı olduğunun öneminden bahsetti.