Ziraat Bankası’ndan Pandemi Sürecinde de Öğrencilere Hizmet!

Ziraat Bankası’ndan Pandemi Sürecinde de Öğrencilere Hizmet!
Ziraat Bankası’ndan Pandemi Sürecinde de Öğrencilere Hizmet!

Ziraat Bankası, pandemi nedeniyle günümüz koşullarını göz önünde bulundurarak, ilk defa KYK tarafından burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrencilere, “Bankkart Genç” kartlarını adreslerine teslim etti.

Bu yıl yarım milyona yakın öğrencinin KYK Başvuru sürecini tamamen dijital ortama taşıdığını dile getiren banka, sürecin ilk aşamasının e-Devlet üzerinden tamamlandığı belirtti. E-devletten bankaya iletilen öğrenci bilgileri, temassız bir şekilde dijital olarak tanımlandı ve tamamlandı. Konuya yönelik açıklama yapan Ziraat Bankası Dijital Çözümler, Operasyon ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Ali Kırbaş “Günümüz pandemi koşullarında, öğrencilerimizin sağlığını birinci önceliğimiz olarak gördük, her yıl öğrencilerimizin kampüslerine kadar ulaştırdığımız ‘Bankkart Genç’lerini bu yıla özel bildirdikleri adreslerinde teslim ettik.” dedi.

“Şubeye Gitmeden Teslimini Sağladık”

Kırbaş açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Öğrencilerimize her yıl kampüslerinde oluşturduğumuz hizmet noktalarında “Bankkart Genç”lerini Şubeye gelmelerine gerek kalmadan teslimini sağlayarak gösterdiğimiz kolaylığı, bu yıl pandemi koşullarını gözeterek adreslerine teslim çözümüyle gösteriyoruz. Devletimizin öğrencilere sunduğu güzel bir imkan olan KYK Burs/Kredi ödemelerinde öğrencilerin herhangi bir sorun yaşamadan ödemelerini almalarını sağlayacağız.

Öğrencilerimizin sağlığını birinci planda tutarak, başvurudan teslime kadar evlerinden çıkmadan sürecin tamamlanmasına yönelik tasarladığımız yapıda, iş akışlarının her aşamasında yaptığımız bilgilendirmeler ve yönlendirmeler ile beraber başarılı bir çalışma ortaya çıkmıştır.”

“Sosyal Medya Üzerinden Yardımcı Olduk”

Detaylı bilgi almak isteyen öğrencilerimize de çağrı merkezimiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden yardımcı olduk. Öğrencilerimizin kart gönderi sürecini dijital kanallarımız üzerinden takip etmelerini sağladık. Adreslerinde bulunamayan öğrencilerimize yine çağrı merkezimiz ile ulaşıp, adreslerini güncelleyerek kartlarını bulundukları adrese başarıyla teslim ettik.

Ödemeler Tüm Kanallar Üzerinden Gerçekleşecek

“Öğrencilerimizin merakla bekledikleri ilk ödemelerini de yıl bitmeden almalarını sağlamak için tüm süreçlerimiz hazır. T.C. Kimlik Numarasına göre belirlenecek ödeme takvimi doğrultusunda ödemeler, tüm kanallarımızdan gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimiz Bankamız kartlarıyla Ziraat Bankası ATM’lerinin yanı sıra diğer Kamu Bankalarına ait ATM’lerden de ücretsiz para çekebileceklerdir.

Ayrıca ATM’lerimizden ödemelerini almak isteyen öğrencilerimiz için kartla para çekmenin yanında bu yıl yeni bir uygulama daha getirdik. Kartı yanında olmayan ya da kart teslimi için belirttikleri adreste bulunamadığından kart teslimi gerçekleşmemiş az sayıda öğrencimiz, Bankamız ATM’lerindeki kartsız işlem menüsünden ilk ödemelerini alabileceklerdir. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz yine kartsız olarak QR kod ile ATM’lerden para çekebilir, alışverişlerini QR kod veya temassız ödeme ile yapabilirler”