İngiliz Bankaları Teknolojiye Yatırım Yapmaya Başladı!

İngiliz Bankaları Teknolojiye Yatırım Yapmaya Başladı!

Son zamanlarda İngiltere’de yaşanan yüksek enflasyon, enerji krizi ve resesyon, bir tek vatandaşları değil, kurumları da risk altına almayı başladı. Olumsuz yönde etkilenen İngiltere’deki kurumlar, özellikle de bankalar, artan yaşam maliyetleriyle mücadele etmek için giderek teknolojiye daha fazla yatırım yapmaya başladı!

Llyods Bank Araştırdı!

Lloyds Bank tarafından yapılan araştırmaya göre; İngiliz bankalarının yüzde 75’i, teknolojiye yatırım yapmaya başladı ya da yatırım yapmayı planlıyor.

Finextra tarafından yapılan bir habere göre de Birleşik Krallık, finans kurumlarının yüzde 75’inin, yaşam maliyeti krizi nedeniyle gelecek yıl operasyon maliyetlerinde artış beklediğini yazdı.  Kurumların yüzde 72‘si teknolojiye yatırım yapmanın maliyet artışlarının etkisini azaltacağına inandığını ifade ediyor.  Finansal kuruluşların yüzde 71’inin önümüzdeki yıl içinde temel teknolojiye yatırım yapacağı da rapor içerisinde yer alan bir diğer konu olarak yer alıyor.

Lloyds Bank’ta Genel Müdür ve Borçlar ve Alacaklar Başkanı Steve Everett araştırma hakkında şunları söylüyor:

“Bu kadar çok finansal hizmet firmasının böylesine zorlu bir ekonomik ortamda artan maliyetlerle mücadele etmek için diğer pek çok işletme gibi teknolojinin verimliliği artırma potansiyeline sahip olduğunu görmesi cesaret verici.”

Lloyds İhtiyatlı Likidite Yönetimi Başkanı Peter Left ise şunları söylüyor:

“Önümüzdeki aylarda ve yıllarda çok sayıda kripto token’ının piyasadan çekilmesini bekleyebiliriz. Ancak kripto alanındaki gerçek katma değer, token’ların kendisi değil, teknolojisi. Biz, kripto para birimlerine kolaylık getirmek için oluşturulmuş Dağıtık Defter Teknolojisini (Distributed Ledger Technology-DLT) kullanan mekanizmanın oldukça güçlü olduğunu düşünüyoruz.”