Vakıfbank Uzman Yardımcısı ve Memur Alımı Yapacak!

Vakıfbank tarafından yayımlanan ilana göre, Uzman Yardımcısı ve Memur alımı yapılacak. Banka personelleri, İstanbul’da Genel Müdürlük birimleri ve şubelerinde görevlendirmek üzere istihdam edecek.

Vakıfbank Uzman Yardımcısı/Memur Başvuru Şartları

Bu ilana başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle aşağıdaki kriterlere uyum sağlamalıdır. Başvurusu kabul edilen adaylar, sınav için davet alacaktır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 01.01.1992 ve sonrası doğumlu olmak
  • 10.10.2022 tarihi öncesinde İstanbul’da ikamet etmek. İkamet ili İstanbul olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
  • Kamu hizmetinden yasaklı bulunmamak
  • Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affedilmiş olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, Devlet sırlarını açığa vurma, vergi kaçakçılığı veya vergi kaçakçılığına teşebbüs ya da iştirak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak
  • Bankacılık Kanunu’na göre bankalarda çalışmasının yasaklanmamış olmak
  • Öğrenim süresi en az 4 yıl olan ve ilan sonunda yer alan tabloda gösterilen lisans bölümlerinin en az birinden mezun durumda olmaları veya Şubat 2023 tarihi itibarıyla mezun olacağına dair belge ibraz etmek kaydıyla ilgili bölümlerin son sınıfında okuyor olmak
  • Daha önce banka tarafından gerçekleştirilen işe alımla ilgili sınavlarından birine katılmış olup mülakat sınav aşamasında başarısız sayılmamış olmak
  • Bedensel ve ruhsal sağlık durumlarının, yurdun her yöresinde, her iklim koşulunda görev yapmaya elverişli olmak (Sınavı kazanan adaylardan bu konuda sağlık kurulu raporu istenecektir.)
  • Erkek adayların fiili askerlik görevini yapmış veya erteletmiş olmaları ya da yetkili makamlarca onaylanmış özel durumları nedeniyle askerlik hizmetinden muaf tutulmaları (Yazılı sınav gününe kadar askerlik hizmetini tamamlayacak olan adaylar ile bedelli askerlik başvurusunda bulunmuş ve celp dönem tarihi kesinleşmiş adayların başvuruları kabul edilebilecektir.)

Hangi Üniversite Bölümlerinden Alım Yapılacak?

Adayların aşağıdaki üniversite bölümlerinden mezun olması ya da Şubat 2023 tarihi itibarıyla mezun olacağına dair belge ibraz etmek kaydıyla ilgili bölümlerin son sınıfında okuyor olması gerekmektedir:

Vakıfbank Uzman Yardımcısı/Memur Alımı Sınavı Nasıl Yapılacak?

Vakıfbank tarafından başvurusu onaylanan adaylara bilgilendirme yapılacaktır. Sınav için başvuru tarihleri 10 Ekim 2022 – 24 Ekim 2022 arasında olacaktır. Sınav tarihi ise 19 Kasım 2022 olarak belirtilmiştir.

Sınav süreci yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır. Tüm adaylar, tek oturumdan oluşan bir yazılı sınava katılacaktır. Yazılı sınav Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) tarafından, mülakat sınavları banka tarafından gerçekleştirilecektir.

Sınav için başvuru yapmak isteyen adaylar; https://semsinav.ankara.edu.tr/ adresi kullanılarak Ankara Üniversitesi’nin Aday İşlemleri sistemine giriş yapmalı ve sınav başvuru formunu doldurmalıdır. Başvuru sırasında adaylara unvan tercihi için üç seçenek sunulacaktır:

  • Uzman Yardımcısı
  • Memur
  • Uzman Yardımcısı veya Memur

Sınav başvuru formu doldurulurken adayların son 6 ayda çekilmiş, “JPEG” formatındaki vesikalık (tercihen biyometrik) fotoğraflarını sisteme yüklemesi zorunludur. Başvurular sadece Ankara Üniversitesi sistemi üzerinden yapılacak olup, şahsen veya posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Sınav ücreti 100 TL olarak belirlenmiştir.  Ödeme işlemi, https://semsinav.ankara.edu.tr/ adresi üzerinden kredi/banka kartı yolu ile başvuru sırasında yapılmaktadır. Sınava başvurusu kabul edilen adaylar, 14 Kasım 2022 – 19 Kasım 2022 tarihleri arasında, Ankara Üniversitesi’nin https://semsinav.ankara.edu.tr/ internet sitesinden Sınav Giriş Belgesi’ni
alabilmektedir.

Sınav Konuları Nelerdir?

Sınav, yazılı ve mülakat olmak üzere 2 aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. Sınavın yazılı bölümü tek oturumda yapılacak olup, tüm testler çoktan seçmeli sorulardan oluşturulacaktır. Bu kapsamda sınavdaki soru dağılımı ise aşağıdaki gibidir:

  • 1. Grup: Uzman Yardımcısı (İdari Alan): Bu sınav 100 sorudan oluşacaktır ve sınav süresi 120 dakika olarak belirlenmiştir. Adaylara 30 İngilizce, 20 Genel Ekonomi, 50 Genel Yetenek sorusu sorulacaktır.
  • 2. Grup: Uzman Yardımcısı (Mühendislik/Sayısal Alan): Bu sınav 100 sorudan oluşacaktır ve sınav süresi 120 dakika olarak belirlenmiştir. Adaylara 30 İngilizce, 20 Matematik, 50 Genel Yetenek sorusu sorulacaktır.
  • 3. Grup: Memur (İdari Alan): Bu grupta yer alan adaylara 70 soru sorulacaktır ve sınav süresi 90 dakika olarak belirlenmiştir. Soru dağılımı ise 20 Genel Ekonomi ve 50 Genel Yetenek olarak belirlenmiştir.

Adayların sınavda başarılı olarak sayılabilmesi için:

  • 1. Grupta yer alan adayların sınav notu 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Her soru 1 puandır. Yanlış cevaplar doğruları götürmeyecektir. Her bir sınav türünden en az %50’sinin doğru cevaplanması kaydıyla, ortalama puanı 60 ve üzeri olan adaylar başarılı sayılacaktır.
  • 2. Grupta yer alan adaylar için sınav notu 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Her soru 1 puandır. Yanlış cevaplar doğruları götürmeyecektir. Her bir sınav türünden en az %50’sinin doğru cevaplanması kaydıyla, ortalama puanı 60 ve üzeri olan adaylar başarılı sayılacaktır.
  • 3. Grupta yer alan adaylar için her soru eşit puanlı olup yazılı sınav notu 100 puan üzerinden hesaplanmaktadır. Yanlış cevaplar doğruları götürmeyecektir. Her bir sınav türünden en az %50’sinin doğru cevaplanması kaydıyla, ortalama puanı 55 ve üzeri olan adaylar başarılı sayılacaktır.

Vakıfbank Mülakat Aşaması

Sınavdan başarılı bir şekilde ayrılan adaylara, yine İK yöneticileri tarafından bilgilendirme yapılacaktır. Bu bilgilendirme içerisinde mülakat tarihi ve yeri bulunacaktır. Adayların yanlarında getirmesi gereken belge var ise yine bilgilendirmesi yapılacaktır. Mülakat neticesinde yapılan değerlendirme sonucu, başarılı adaylar www.vakifbank.com.tr internet sitesinde duyurulacaktır.

Vakıfbank Uzman Yardımcısı/Memur Alımı Başvurusu Nereden Yapılacak?

Bu iş ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar, https://www.vakifbank.com.tr/is-basvurulari.aspx?pageID=127 ile https://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=5154 linklerini ziyaret ederek özgeçmişlerini bankaya iletebilmektedir.