İngilizce İş Görüşmesi Mülakatları Detayları Nelerdir?

İngilizce dil bilgisine sahip olmak ve bu dil bilgisini ileri seviyede kullanmak, günümüzde birçok pozisyonda işe alım yapılırken aranan şartlar arasında yer almaktadır. İngilizce bilen ve ciddi anlamda bu dile hakim olan kişiler, başvurmuş oldukları şirkette bir adım ön plana çıkmaktadır. Bu kişiler için İngilizce iş görüşmesi mülakatları düzenlenmektedir.

İngilizce iş görüşmesi mülakatlarında adayların dil bilgisi sınanmaktadır. Türkçe olarak yapılan mülakatların, İngilizce olarak gerçekleşmesidir. Fakat burada önemli olan nokta, akıcı bir şekilde konuşabilmektir. Eğer İngilizce iş görüşmesi mülakatına katılacaksanız mutlaka pratik yapmalısınız. Büyük stres oluşturan mülakatlar dışında da İngilizce hayatınızın her noktasında olacağı için pratik yapmayı ihmal etmeyin.

Türkçe yapılan iş mülakatlarını araştırın ve burada sorulan soruların İngilizce olarak karşınıza gelmesi halinde nasıl cevaplayacağınızı düşünün. Akıcı ve diksiyonu düzgün bir şekilde konuşmaya özen gösterin. Soruları cevaplarken çok fazla beklememeli ve düzgün cevaplar kurmalısınız. Bu nedenle mülakata katılmadan önce mutlaka yakın çevrenizden biriyle pratik yapın.

Mutlaka Pratik Yapın

İngilizce bilen ancak bu dili günlük hayatlarında kullanmayan adaylar bu mülakatlarda büyük stres yaşarlar. Bu sebeple İngilizce bilen bireylerin iş hayatı haricinde de bu dili konuşarak pratik yapmaları önemli noktalardandır.

Türkçe yapılan iş mülakatlarındaki soruları ile İngilizce yapılan iş mülakatlarında sorular temelde benzerlik gösterir. İngilizce iş görüşmesi mülakatları sırasında görüşmeyi yapan şirket yetkilileri adayın sorulara İngilizce cevap vermesini isterler. Cevap verirken dikkat ettikleri ise akıcı cevaplar vermeleri ve düzgün İngilizce cümleler kurmalarıdır.

Adaylar İngilizce mülakat sorularını cevaplarken çok fazla beklememeli, sorulara düzgün cümleler kurarak cevaplar vermeliler. Bazı şirketlerde İngilizce bilgisi iş ile ilgili çok kullanılmayacak olsa bile yine de mülakatları İngilizce yaparlar.

Şirketin Beklentilerine Dikkat Edin

Şirkette açık olan ve iş görüşmesine konu olan pozisyon ile ilgili bütün detaylara hakim olmak için araştırma yapmak da adayların İngilizce iş mülakatları öncesinde yapması gerekenler arasındadır. Böylece pozisyona dair ne gibi sorular sorulacağını tahmin ederek bu soruların cevaplarını da İngilizce olarak hazırlayabilirler. Şirketin işe alım ilanını da okuyarak şirketin beklentileri hakkında net bir fikir sahibi olabilirler.

Şirket hakkında önceden bilgi sahibi olun. İstediğiniz iş pozisyonunda aranan niteliklere ne kadar uyumlu olduğunuzu tespit edin. Şirketin yurt dışı bağlantılarını öğrenin ve araştırın. Şirketin yurt dışında göstermiş olduğu performans hakkında da mutlaka bilgi edinin. Şirketin buralardaki vizyon ve misyonunu öğrenerek kendi değerlerinizle karşılaştırın.

Sık Sorulan İngilizce Mülakat Soruları

İş görüşmelerinde İngilizce yapılan mülakatlarda sorulan sorular ile ilgili araştırma yapıldığında bilgi sahibi olunabilir. Bu sorulara net olarak ulaşılmasa da adaylar Türkçe gerçekleşen mülakatlardaki soruları kendi kendilerine İngilizce olarak cevaplayarak pratik yapabilirler. İş görüşmesine gitmeden önce İngilizce bilen bir arkadaşınızla bu sorular üzerine karşılıklı konuşarak ve size sorular sormasını isteyerek deneme de yapabilirsiniz. Bu deneme ayrıca stresinizin azalmasına da yardımcı olacaktır.