İş Bankası Ekonomi, Finans ve Hazine Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak!

İş Bankası Ekonomi, Finans ve Hazine Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak!

Türkiye İş Bankası tarafından yayımlanan ilana göre; ekonomi, finans ve hazine alanlarında görevlendirilmek üzere Genel Müdürlük bölümlerinde çalışacak “Uzman Yardımcısı” aranıyor. Başvuruda bulunacak olan adaylar, yazılı ve sözlü mülakat aşamalarından geçecek.

Ekonomi, Finans ve Hazine Uzman Yardımcısı Görev ve Sorumlulukları

Ekonomi, finans ve hazine alanlarında çalışan Uzman Yardımcısı, Genel Müdürlük iş birimlerinde görev almaktadır. Bankaların finansal süreçlerinde bulunarak, ülke ve dünya ekonomisini yakından takip ederler. Bu takibi, diğer bölümlere ekonomik anlamda danışmanlık vermek ve bankanın finansal karar süreçlerinde aktif rol almak amacıyla gerçekleştirirler.

İş Bankası Ekonomi, Finans ve Hazine Uzman Yardımcısı Başvuru Şartları

Adayların aşağıda belirtilen kriterlere sahip olması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ve detayları tabloda yer alan bölümlerinden mezun olmak.
  • 31.12.2022 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak. (31 Aralık 1992 ve sonrası doğanlar başvurabilecektir.)
  • Sağlık durumu Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya elverişli olmak.
  • Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış ya da en erken 2023 Haziran ayına kadar tecil ettirmiş olmak. (Sınav tarihinde askerlik görevini yürütmekte olanların en geç 2022 Aralık ayı içerisinde terhis olacak durumda bulunmaları gerekmektedir.)
  • Affa uğranmış olunsa dahi, herhangi bir suçtan dolayı hapis cezası almamış olmak.
  • Herhangi bir kurum ya da kuruluşa karşı zorunlu hizmet yükümlülüğü taşımıyor olmak ve kamu haklarından yoksun bulunmamak.
  • Çok iyi derecede İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birini bilmek ve değerlendirme sürecinde yapılacak online İngilizce sınavında gerekli başarıyı göstermek. (Bu dillerden herhangi birine sahip olduğunu belgeleyebilen adaylar, geçerlilik süresi dolmamış sertifikalardan birisine sahip olanlar, online İngilizce sınavından muaf tutulacaktır.)

Dipnot: Uzman Yardımcılığı sınavlarına en fazla iki kere katılım sağlanabilmektedir. Uzman Yardımcılığı değerlendirme merkezi veya herhangi bir mülakat aşamasında başarısız olan adaylar bu ilana başvuramamaktadır.

Başvuru Süreci Nasıl İlerleyecek?

Adaylar için başvuru, mülakat ve sınav süreci şu şekilde olacaktır:

  1. Online başvuruların alınması
  2. Genel Yetenek Sınavı
  3. Yabancı Dil Sınavı
  4. Değerlendirme Merkezi Uygulamaları
  5. İK Görüşmesi

Tüm sınavlar, online olarak gerçekleştirilecektir. Sınav zamanı ve detayları, adayların e-posta adresine bilgilendirme yolu ile gönderilecektir.

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Bu ilana başvuru yapmak isteyen adaylar, 31 Aralık 2022 tarihine kadar, aşağıda belirtilen link aracılığı ile özgeçmişlerini bankaya iletebilmektedir.

https://ik.isbank.com.tr/is-ilani-detayi/ekonomi–finans-ve-hazine-uzman-yardimcisi-2022UZY11