İş Bankası’ndan ‘Altın Gençler’ Ödülü

İş Bankası 1971 yılından bu yana ‘Altın Gençler’ programı ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bu yıl gerçekleştirilen program kapsamında ödüller sahiplerini buldu. Üniversite sınavına girerek üstün başarı elde etmiş olan öğrencileri değerlendirerek, ödüllerini verdi. Son 48 yıldır ödüllendirilen öğrenci sayısının şimdiye kadar toplam 3 bin 500’den fazla olduğu belirlendi.

Türkiye İş Bankası ‘Altın Gençler’ uygulaması ile birlikte son üniversite sınavına giren ve üstün başarı elde etmiş olan öğrencilerin ödüllendirilmesine karar verdi. Bu süreçte 120 öğrencinin ödüllendirildiği açıklandı. Bankanın bu uygulaması 1971 yılında başlamış ve ardından 48 yıldır da bir gelenek halinde devam etmektedir.

YKS sınavı içerisinde eşit ağırlık, sözel, sayısal ve dil olmak üzere dört farklı alanda derece sahibi almış adaylar değerlendirildi. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali konu hakkında törene öncülük ettiği gibi önemli değerlendirmelerde bulundu. Düzenlenen törene, ödül alacak öğrencilerin yanı sıra yakın aileleri de katılım gösterdi.

Adnan Bali tören sırasında yaptığı açıklamalarda dereceye giren öğrencileri ve ailelerini kutladı. Öğrencilerin başarısı için son derece çaba sarf etmiş olan öğretmenleri de unutmadı. Üniversite sınavına toplam 2.5 milyon öğrencinin katılması ve bu kadar kişi arasında derece yapmış olan öğrencilerin başarısı bir kez daha gözler önüne serildi. Başarının tek seferlik olmadığı ve disiplin, sabırlı ve özverili çalışarak bu noktada daha kalıcı ve uzun vadeli başarıların elde edilmesinin önemli olduğu vurgulandı.