Garanti BBVA’dan Yeşil Bono İhracı

Garanti BBVA çok uzun yıllardan bu yana sorumlu bankacılık anlayışını benimsemiş ve bu noktada çalışmaya devam etmiştir. Garanti BBVA, 5 yıl vadeli olmak üzere 50 milyon dolar tutarında yeşil bono ihracı gerçekleştirdiğini ve bu noktada imzaları attığını açıkladı.

Geçtiğimiz 15 yıl boyunca sürdürülebilir kalkınma modeli geliştirerek bu noktada hedeflerine devam eden ve yenilikçi ürünler geliştiren Garanti BBVA yeni bir anlaşmaya imza attı. Tahvil ihracından sağlanacak olan fonla birlikte sorumlu bankacılık anlayışına uygun hareket edilmesi planlanıyor. Bu parayla birlikte iklim değişikliğine çözüm üreten yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği yönünde gerçekleştirilen projelere destek verilecek.

Garanti BBVA çok uzun zamandır enerji sektörüne katkı sağlamak için finansman sağlamaya devam ediyor. Bu ihraç sonucunda elde edilen fonla birlikte iklim değişikliğine yönelik gerçekleştirilen mücadeleye verilen desteğin artırılması da planlananlar arasında yer alıyor.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin bu süreçte, Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri’ne uygun hareket edildiğini ifade etti. Bu noktada Ebru Dildar Edin ‘Toplumların sürdürülebilir, eşit ve refah dolu bir gelecek hedefine ulaşmaları konusunda bankacılık sektörüne gerekli katkıları veriyoruz ve bu noktada verilen desteğin en üst seviyeye taşınmasını amaçlıyoruz. Enerji kaynaklarına sağlanan destekte payımızın büyük olmasından dolayı mutluyuz’ dedi

Garanti BBVA bu süreç içerisinde Yeşil Mortgage dahil olmak üzere 34 farklı ürün ve hizmet ile birlikte sürdürülebilir kalkınmayı desteklediğini ve sürece odaklandıklarının altını çizdi.