İş Bankası’ndan Altın Tasarruf Sistemi!

Türkiye İş Bankası tarafından fiziki olarak altın birikimi yapan müşterilere özel olarak Altın Tasarruf Sistemi sunuldu. Böylelikle banka müşterilerine özel olarak oluşturulan tasarruf hesapları sayesinde, müşteriler altınlarını şubelere teslim ederek fiziki altınlarını kaydileştirebilecek.

Şubelerde Altın Buluşmaları

Türkiye İş Bankası, altınlarını fiziki olarak biriktiren ve yastık altında bırakan müşterilerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından devreye alınan Altın Tasarruf Sistemi içinde yer aldı.

Bu amaç doğrultusunda ilk olarak Haziran 2012 tarihinde başlayan “Şubelerde Altın Buluşmaları” yeniden hayata geçirildi.

Altın toplama faaliyeti doğrultusunda banka şubelerine altınlarını getiren müşteriler, uzman eksperler tarafından yapılan değerleme sonucunda, birikimlerini kaydi olarak izleyebilecek.

TMSF Güvencesi Altında

Eksperler tarafından gerçekleştirilen değerleme işleminde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirlenen hurda altın değerlemesinde kullanılan ve altının saflık derecesi olan asgari milyem değerleri baz alınacak.

Eksperler tarafından kaydi alınan altın birikimleri, müşterilerin altın hesaplarına entegre edilecek. Entegre edilen altın hesapları, ilgili yönetmelik gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)  güvencesi altında yer alacak.