14 milyon çocuk kitap sahibi oldu
Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, çocuklara küçük yaştan itibaren kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, hayal güçlerini geliştirmek, merak duygularını uyandırmak, bilim ve akıl yolunda kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla 2007-2008 eğitim öğretim yılından bu yana devam eden kampanya sürecinde, tam tamına 15.yıla girildi. Bu süreçte 14 milyon çocuk kitap sahibi oldu.
Bu yıl ki kampanyada Arthur Conan Doyle’un kaleme aldığı “Sherlock Holmes’un Maceraları” ile Frances Hodgson Burnett’in yazdığı, okuyucuyu gizemli bir maceraya sürükleyen “Gizli Bahçe” adlı eserlerin yer aldığı ifade edildi. Öğrenciler, bugünden itibaren, İş Bankası şubelerine giderek “Sherlock Holmes’un Maceraları” kitabına sahip olabilecekler.
Ayrıca her iki kitap Kumbara Dergisi portalı (www.kumbaradergisi.com) üzerinden ve Kumbara Dergisi uygulaması indirilerek mobil cihazlardan da dijital olarak da okunabilecek.
“Kitap okumak dünü, bugünü, yarını okumak ve anlamak demektir”
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran şu ifadelere yer verdi:
“Dünyaya farklı pencerelerden bakmamızı sağlayan, hayal gücümüzü, dilimizi geliştiren, zihnimizi güçlendiren kitaplar sayesinde aynı zamanda bambaşka öykülerin, hikâyelerin de tanığı oluyor, başkalarının hayatları üzerinden değişik yolculuklara çıkıyoruz.
Alacağımız eğitimler bilgi ve deneyimle birleşirse fark yaratabiliriz. Bu üçünü besleyecek, sürekli taze tutacak en önemli unsur ise okumak. Bu yıl 15. kez gerçekleştirdiğimiz kampanyamız da çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakma, kaliteli ve iyi eğitim alan nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunma amacımızın bir yansıması.
Bir kitabın sayfalarına dokunmanın, kağıda has kokuyu duymanın, o eseri fiziki olarak kitaplıkta tutmanın, etkileyici cümlelerin ve sözlerin kalemle altını çizmenin hazzı tabii ki başka. Ama teknoloji ve dijitalleşmenin, toplumda bir nevi okumanın da yeni bir türünü var ettiğini söyleyebiliriz. Yüzyıllardır matbaalarda üretilen basılı kitaplar, mecralar üzerinden süren okuma biçimi özellikle gençlerde dijital okumayla çeşitlenirken, buna kayıtsız kalmak olmaz. Biz de kampanyamızı alışkanlıklardaki değişimlere göre önümüzdeki dönemlerde geliştirmeye devam edeceğiz.”