İş Hayatında B Planı Neden Gerekli?

İş hayatında profesyonel biri olmak için mutlaka B planı yapılması gerekir. Hedeflere ulaşmak isteyen ve adımlarını sağlam atmak isteyen her çalışanın mutlaka B planı bulunmalıdır.

İş hayatı oldukça riskli ve stresli bir ortamdır. Her an, her şekilde karşınıza bir sorun çıkabilir. Bu sorunlara karşı daima hazırlıklı olunması, kariyer adımlarında hızlı bir şekilde ilerlemenizi sağlar.

Kendinize daima alternatif bir plan yapmak, kendinize ait kariyer vizyonunuzun da şekillenmesine yardımcı olur. B planları, iş hayatlarının kurtarıcısıdır. Yaptığınız plana dair birden çok B planı olması şarttır.

Gelecekte kendinizi nasıl bir yerde görmek istediğinizi netleştirecek olan durum da B planını yapmaktan geçer. Çünkü hayatta her zaman her istediğiniz olmayacaktır. Başarısızlıklara karşı önlem alınması gerekir.

B planlarını bir tek başarısızlık ya da sorun halinde oluşturmak gerekir diye düşünülmemelidir. Kimi zaman bir işi pratik bir yolla halletmek için bile B planı yapılabilmektedir.

B planı olmayan kişilerin kısa süreli başarılar sağlamaktan öteye geçtiği de görülememiştir. Yapılan araştırmalar sonucunda günümüzde başarılı olan kişilerin yedek planlar yaparak ilerlediği tespit edilmiştir.

Çeşitli yedek planlar yapmak aynı zamanda iş yükünüzü de azaltacaktır. Karşılaşılacak soruna karşı önceden önlem almak, çok çalışmanız yerine verimli olmanızı sağlayacaktır. Bu patronunuza olumlu yansıyacaktır.

Zaman yönetiminde de başarılı olmanızı sağlayacak olan B planı sayesinde, yapılacak işleri yönetebilir, kontrol edebilir ve uzun vadeli işleri, kısa vadeli olarak tamamlayabilirsiniz.