İş Hayatında Başarıya Ulaşmanızı Engelleyen Zihinsel Engeller!

İş hayatında başarıya ulaşmak için başlangıç ve bitiş noktası arasındaki mesafeyi bilmeniz yeterli olabilir. Fakat yolunuzda giderken kafanız karışıyor ve yolunuzu şaşırıyorsanız, başarıya ulaşmak zorlaşabilir. İnsan beyni ve zihni, çoğu zaman istediğiniz hedefe ulaşırken çeşitli oyunlar oynayarak, şaşırmanıza, hata yapmanıza sebep olabilir. Düşünceler arasında boğuşurken kendinizi çıkmaz bir yolda bulabilirsiniz.

İş hayatında başarıya ulaşmayı engelleyen zihinsel engellerden biri yeterince büyük düşünmemek, sığ düşünerek küçük hayaller kurmak ve küçük başarılar elde ederek kendini tatmin etmektir. Asıl resmi görebilmeniz, gerçekten başarıya ulaştığınızı hissedebilmeniz için büyük düşünmeniz gerekir.

“Korkmak, kaybetmenin yarısıdır.” derler, doğrudur! Korkularınızın sizi alt üst etmesine izin vermeniz, başarıya ulaşmanızı engelleyen bir zihin oyunudur. Sürekli olarak korku içerisinde bulunmanız, şüphe duymanıza da sebep olur. Korkularınızı yenemezseniz, hedefinizden bir süre sonra vazgeçmek zorunda kalırsınız. Korkular, en büyük engeliniz olacaktır.

Geçmişte yaşadığınız başarısızları düşünüp motivasyonunuzu düşürmek… En sık karşılaşılan zihin engelidir! Başarıya giden yolda, başarısızlıklar olması çok normaldir. Önemli olan bu başarısızlıklardan ders alabilmektir. Başarısız olmadan hayatınızda asıl başarmak istediğiniz şeyi keşfedemezsiniz. Bu yüzden, geçmişte yaşadığınız başarısızlıkların, geleceğinizi olumlu yönde etkilemesine izin vermeli, “tekrar başarısız olacağım” düşüncesine kapılmamalısınız.

Bilgi olmadan başarı olmaz. Çoğu zaman bir konuda hakkında yeterli bilgiye sahip olduğumuzu düşünürüz. Fakat, hiçbir zaman yeterli bilgiye sahip olamayız. Çünkü bilgi, kendisini yenileyebilir. Risk almak, girişimcilerin ortak noktasıdır. Bu riski alırken detaylı bilgiye sahip olunması gerekir. Aksi takdirde, alınan kararlar yalnızca başarısızlığa sebep olacaktır.

Odaklanamama problemi, zihnimizin bizlere oynadığı oyunlardan biridir. Odaklanmak istediğiniz konulara odaklanamazken, gerçekten ihtiyacınız olmayan pek çok ayrıntıya zihniniz odaklanabilir. Bu durumu kontrol altına almanız, hayallerinize ulaşmanızı sağlayacaktır. Eğer hayallerinize odaklanmayı başarabilirseniz, düşüncelerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Hayal kurmak, başarıya giden yolda başlangıçtır. Hayal kurabiliyorsanız, bir fırsatınız var demektir.

Genel olarak başarıya ulaşmak için küçük ve hızlı kararlar alınır. Hedefe ulaşmak adına planın parçalara ayrılması, daha basit gelir. Fakat planın bir bütün olarak ele alınması gerekir. Sürekli olarak detaya inmek, küçük hesaplamalar yapmak ve düşünmek yalnızca gideceğiniz yolda yolunuzu şaşırmanıza sebep olacaktır. Eğer yolunuzu şaşırmak istemiyorsanız, çok fazla ayrıntıya inmekten, düşünceler arasında boğulmaktan uzak durmalısınız.

Hayatta imkansız diye bir şey yoktur. Eğer gerçekten bir şeye, yeterince inanır ve o şey için çabalarsanız, elde edemeyeceğiniz hiçbir şey yoktur! Karşınıza gelen tüm engelleri olumsuz bir şekilde yorumlamaktansa, pozitif düşünceye hakim olmalısınız. Zorluklar elbette olacaktır. Motivasyonunuzu kaybetmek yerine, “bu benim için bir fırsat olabilir mi?” şeklinde düşünmelisiniz. Kendi kendinizi manipüle etmek yalnızca hayal kırıklığı yaşamanıza sebep olacaktır. Hayal kırıklığı yaşamamak için sadece kendinize dürüst olmayı deneyin. Güçlü ve zayıf yönlerinizi öğrenin, kendinizi tanıyın.