İş yaşamında bazı sebeplerden ötürü çalışanların performanslarında düşüşler yaşanabilir. Performans düşüklüğü, verimliliği etkiler. Dolayısıyla verimli çalışma söz konusu olamaz. Bu durumlarda performans arttırıcı yolların uygulanması gerekir.
İş yaşamında yüksek motivasyon ve verimlilik sağlanabilmesi için bu yolların uygulanması şarttır. Bu yollar, çalışanın kişisel gelişimine de katkıda bulunacak önerilerdir.
Öncelikle yapılacak olan işlerin önemlilik derecesi belirlenmelidir. Bir liste hazırlanmalıdır. Acil durum söz konusu olan işlerin liste başına yazılması gerekir. Ardından günlük olarak çalışma hedefleri koyulmalıdır.
En zor ve en sıkıcı gelen işleri de öne almak performansı arttırır. Gün içinde en verimli olunan saatin belirlenmesi ve bu işlerin o zaman aralığında yapılması da bir öneridir.
Çalışma ortamınızın sessiz, keyif alacağınız ve sevdiğiniz objelerden oluşması önemlidir. Hedeflerinizi tamamlamadan çalışma ortamından da ayrılmamanız gerekir.
Telefon görüşmeleri yapılacaksa, bu görüşmelerin bir an evvel yapılması önemlidir. Uyku düzeninizin olması da önemlidir. Günün en verimli saatleri sabah saatleridir. Bu nedenle işlerinizi sabahları gerçekleştirin.
Kendinize mola zamanları belirleyin. Çalışma ortamınızdan bu mola saatlerinde uzaklaşın. İş yaşamında mutlaka mola saatlerinin olması şarttır.
Mutlaka bir ajandanız olsun. Ajandanızın içerisinde neler yaptıklarınızı, neleri yapmanız gerektiğini günlük ve haftalık olarak planlayın. Yapacağınız işlerin ayrıntısını ufak notlar halinde belirtin.
Enerjinizin yüksek olduğunu hissettiğiniz zamanlarda sevdiğiniz işleri yapmaya özen gösterin. Her zaman uzun vadeli planlar yapmayın. Kimi zaman kısa vadeli planlar yaparak, çalışma performansınızı arttırabilirsiniz.