İş Yerinizi Feng Shui Yöntemleriyle Yaşanabilir Hale Getirin!

Kısa bir tabirle Çin geleneği olarak adlandırılan ve yaşam enerjisi olarak tanımlanan Feng Shui, yaşamınızdaki “chi” unsurunu serbest bırakmak ve dolaşmasını sağlamak için yapabileceğiniz, çevrenizdeki objelere enerji yükleyebileceğiniz bir yöntemdir. “Chi” yaşam enerjisidir ve Çin geleneklerine göre insanın yaşam enerjisini yüksek tutabilmesi için etrafındaki nesneleri Feng Shui yönteminden yararlanarak dekorasyon etmesi gerekir.

İş yerinde Feng Shui yöntemlerini uygulamak ve etrafınızdaki nesneleri bu yöntemlere göre dekore etmek, ofis yaşamınızdaki üretkenliğinizi arttırabilir. Yapılan araştırmalara göre üretkenliği arttırmak, verimli olmak ve yüksek performans gerektiren işlerde Feng Shui geleneğinden yararlanmak bireyleri hem motive etmekte hem de iş hayatında fark yaratacak bir başarıya ulaşmanıza destek olmaktadır. Çalışma alanınızı “chi” ile doldurmak için yapmanız gereken bu öğretileri dikkate almak ve uygulamaktır!

Öncelikle esas amacınız kozmik enerji olan “Chi”yi bulunduğunuz yer içerisinde rahat bir şekilde dolaşabilir hale getirmektir. Yani, etrafınızda sizlere fazlalık yaratan tüm nesneleri ve eşyaları kaldırmalısınız. Feng Shui’nin temelinde az eşya vardır. Çalıştığınız ortam sade olmalıdır. Bu nedenle çalışma masanızda kullanmadığınız tüm eşyaları, belli bir çekmecenizin içerisine doldurmayı deneyin. Bu çekmecenizin içerisini de düzgün bir şekilde dekore edin.

 

Ofis alanlarında enerjinin düşük olmasına sebebiyet veren en önemli etkenlerden biri solunan havadır. Soluduğunuz havanın kalitesi azaldıkça orada nefes almak istemezsiniz. Kendinizi bunalmış bir ortamda hissedebilirsiniz. Bulunduğunuz ortam size kirli ve pis gelebilir. Bu durumda çalışma isteğiniz de kaybolur. Kendinizi yorgun ve halsiz hissederek performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz. Genellikle iş yerlerindeki hava kalitesini arttırmak için iklimlendirme ve havalandırma cihazları kullanılmaktadır. Fakat bu cihazlarda yaydıkları negatif iyonlar sebebiyle havanın taze kalmasını önler. Bu durumda masanızın üzerine ofis bitkisi yerleştirmeniz, ofisinizin içerisinde bitkilerin olmasına izin vermeniz gerekir. Üstelik yeşil renk, sakinleştirici bir etkiye de sahiptir.

Feng Shui danışmanlığı yapan Kanadalı Rodika Tchi, ruhun temel beslenme kaynağı olarak ışığı göstermektedir. Kapalı alanlarda çok fazla kalan ve ışıktan mahrum bir şekilde çalışan insanların gün içerisinde beslenemediğini ifade etmektedir. Ona göre, güneş alan iş yerlerinde huzur hakimdir. Bir çalışanın huzurlu olmasını sağlamak için ofisinizin ışık almasına dikkat etmeniz gerekiyor. Fakat bu ışığın yapay ışık kaynaklarından olmaması da oldukça önemli! Gün ışığını ofisinizin içerisine yayacak eşyalar satın alabilir, pencerelerinizdeki storları kapatıp, jaluzileri kaldırmayı deneyebilirsiniz…

Çalışma masanızın bulunduğu konum, yani durduğunuz yer Feng Shui öğretilerinin en önemlisidir. Çünkü bu konum gün içerisinde yaşayacağınız ruh hallerini temsil eder. Çalışma masanızın kapıya doğru bakması oldukça önemlidir. Bir insanın size arkadan yaklaşması, sizi tedirgin edebilir, huzursuz hissettirebilir. Eğer masanızın yerini değiştirme şansınız yoksa ya da açık bir ofiste çalışıyorsanız etrafınıza ayna düzeneği kurabilirsiniz. Bu sayede çevrenizdeki insanların yerini kolayca tespit edebilirsiniz.