İşini Sevmeyenler Tarafından Açıklanan Sebepler

İşsiz kalmak oldukça zordur. İşsizlik sürecinin zorlukları, yaşanan stres ve işsiz kalan kişilerin şikayetleri günden güne artmaktadır. Fakat işsizlikten de zor olan süreç, bir işi olmasına rağmen o işe her gün ayakları geri geri giden çalışanların olması ve onların iş yerlerinde yaşadıklarıdır.

Sevmediğiniz İşi Yapmak Yıpratıyor

Sevmediğiniz bir işi yapmak, her gün o iş için düzenli ve planlı bir şekilde çalışmak oldukça zordur. Yapılan araştırmalara göre işini sevmeyen kişilerin belli başlı ortak sebepleri bulunuyor. Bu sebepler arasında az maaş almaları, çok iş yapmaları ya da saygı görmemeleri gibi birçok sebep bulunuyor. İşlerini sevmeyen kişiler ilk olarak saygı görmediklerini düşünüyor. İş ortağı olarak görülmektense üretimin tıpkı makine gibi hissiz bir kolu olduklarını fark ediyorlar.

İşlerini iyi yapmaları için basit araçlara bile sahip olmadıklarını düşünüyorlar. Bu araçları ya da programları talep ettiklerinde ya azarlanıyor ya da görmezden geliniyorlar. Özel hayatlarına saygı duyulmuyor, kendilerine esneklik ve anlayış gösterilmiyor. Yöneticileri ya niteliksiz ya da diktatör ruhlu ya da ikisi birden olabiliyor. Kendilerine yalan söylenmesinden bıkmışlar. Az para kazanıyor, çok çalışıyorlar. Geleceklerini görmüyor, kendileri hakkında en doğru planları yapabilen, adil yöneticilere sahip olmadıklarını düşünüyorlar. İş yerinde sürekli politik davranan çalışanlar ve yöneticilerden yorulmuşlar. Maaşla ters orantı gösteren, giderek yükselen hedeflerden ve baskıdan bunalmışlar. Sürekli izlendiklerini ve açıklarının yakalanmaya çalışıldığını görüyorlar. Bu nedenle her hareketlerine dikkat etmek zorunda hissediyor, rahat olamıyorlar.