İşkolik Bir Patronla Nasıl Çalışabilirsin?

İşkolik bir patronunuz varsa, çalışma hayatınız daha zor olabilir. Çünkü bu tarz patronlar çalışmaktan yorulmayan, gece gündüz iş hayatıyla ilgilenebilen, kendisine ayak uydurabilen çalışanları yanında görmek isterler. Peki işkolik bir patronla nasıl çalışabilir, neler yapabilir ve neler yapamazsınız?

İşkolik Patronunuz Varsa Dikkat!

İşkolik bir patronla çalışıyorsanız, çalışma hayatınıza patronunuzun baktığı yerden bakmalısınız. Aynı bakış açılarına sahip olursanız, çalışma hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Patronunuzun tarafından iş nasıl gözüküyor? Yürütülen proje ve çalışmalarda ne kadar başarı sağlanabilir? Patronunuz hangi baskıları kaldıramıyor? Patronunuzun öncelikleri neler? İşte tüm bu sorulara verdiğiniz cevaplara yönelik hareket ederseniz, işkolik bir patronla nasıl çalışabileceğinizi anlayabilirsiniz. Çalışma hayatınızda sizi en çok hangi konular rahatsız ya da huzursuz ediyorsa, bunları tespit edin. İşinizde mutlu olabilmek için önce sorunları tespit etmelisiniz. Mükemmeliyetçi bir patronunuz olabilir. Hangi işleri eksik yaptığınızı tespit edebilirsiniz. Suçu patronunuzda aramadan önce kendinize bakmalısınız. Eğer bir hatanız gerçekten yoksa ve problem sizde değilse, patronunuzla bu durumu dürüst bir şekilde konuşabilirsiniz. İşkolik patronlar, dürüst çalışanları daima takdir eder. Patronunuzla sorun yaşansa bile iletişim halinde olmalısınız. Çoğu zaman çalışanlar kendilerinden üst pozisyonda olan biriyle konuşmaya çekinmektedir. Fakat konuşmak her zaman daha iyidir. Eğer işten kaçıyormuş gibi gözükmek istemiyor, yanlış yorumlanmaktan korkuyorsanız, patronunuzla iletişim halinde bulunmayı önemseyin. Patronunuz tarafından atılan mailleri mutlaka takip edin. Eğer gece geç bir vakitte sizlere mail atıyor ve cevap bekliyor, cevap vermediğiniz takdirde sizi azarlıyorsa, tavır almak yerine izleyeceğiniz yöntemi değiştirin.

Örneğin patronunuza gece geç bir saatte maile bakmanızın sabah işe geç kalmanıza sebep olduğunu söyleyin. İşe dinç gelmenize engel olduğunu da cümlelerine eklerseniz, patronunuz bir daha gece geç saatlerde mail atmayacaktır. İşkolik patronların en büyük problemi, çalışanlarının hep daha fazla çalışmasını, ekstradan mesaiye kalmasını istemeleridir. Bu tip durumları program hazırlayarak çözebilirsiniz. Her hafta ve ay için toplantı günlerini belirleyin. Toplantıları organize edin. Öncelik olan ve rutin olan işleri belirleyerek, programlayın. Kendi hayatınızdaki öncelik ve rutin olan işlerin belirli olduğu program çizelgesini de patronunuza verin. Bu sayede patronunuzla daha uyumlu çalışabilirsiniz. İşkolik bir patronla çalışırken mantığınız daima ön planda olmalıdır. Asla duygusal açıdan yaşanan olaylara bakmamalı ve duygusal bir şekilde karar vermemelisiniz. Daha verimli çalışmak için tercih ettiğiniz çalışma yaşamı stilini patronunuzla konuşabilir ve ortak bir karar alabilirsiniz. En başarılı olduğunuz çalışma stilinden patronunuza bahsetmeniz, hoşuna gidecektir. Sürekli iş düşünen bir patronla çalışıyor ya da çalışacaksanız, şikayet etmemeyi öğrenmelisiniz.

Sürekli şikayet ediyor olmanız, yöneticinin sizi işten çıkarmasına sebep olabilir. Şikayet etmek yerine problemleri tespit etmeli, çözüme ulaştırmalısınız. Üzerinizde çok fazla sorumluluk ve baskı varsa, bunu patronunuzla konuşabilirsiniz. Bu durumun sizi strese sürüklediğini ilettiğiniz ve motivasyonunuzun düşmesine sebep olduğunu belirtirseniz, patronunuz üzerinizdeki yükü azaltacaktır.