JP Morgan 16,8 Milyar Dolarlık Tahvil Satışı Yapacak

JP Morgan 16,8 Milyar Dolarlık Tahvil Satışı Yapacak
JP Morgan 16,8 Milyar Dolarlık Tahvil Satışı Yapacak

Bloomberg’de yer alan habere göre JP Morgan Chase & Co, 16,8 milyar dolar tutarında tahvil satacak. Banka bugüne kadar gerçekleşmiş en yüksek tahvil satışı rekorunu kırarak tarihe geçiyor. Daha da önemlisi tahvil satışı bankaya, 107 baz puanın da üzerinde bir kazanç sağlatacak.

Gelişmeler ile birlikte JP Morgan, mali durumunu güçlendirecek. Bankanın döviz, emtia ticareti ve sabit gelirinde yüzde 15’lik artış meydana geldi. Ayrıca kredi rezervlerinde de toplamda 5,2 milyar dolarlık artış gerçekleşti. Ayrıca JP Morgan’ın rakiplerinden olan Goldman Sachs Group ise tahvil satacağını bildirmekte gecikmedi.

JP Morgan’ın Net Kazancı 14,3 Milyar Dolar

Banka, analiz uzmanlarının tahminlerinden daha fazla gelir elde etti. JP Morgan Chase, yatırım bankacılığı ücretlerini yüzde 57 oranında artırdı. Banka ilk çeyrekte en yüksek rakamı kazanarak 14,3 milyar dolar olarak net gelirini açıkladı.

Bankanın genel müdürü Jamie Dimon, “ABD ekonomisi en az iki yıl daha patlayabilir.” şeklinde açıklamada bulundu. Dimon yaptığı açıklamada, hükümetin büyük altyapı harcamaları ve teşvik programları için de konuştu. Ayrıca genel müdür, “ekonominin son derece sağlam, çok yıllı büyüme potansiyeline sahip olduğu” cümlelerini kullandı.  Kredi talepleri ile ilgili ise tüketicilerin parasının olduğunu ve bu sayede ödeme yapabildiklerini belirtti. Dimon, “Bu kredi talebiyle ilgili kötü bir haber değil, bu aslında iyi bir haber.” dedi.  diyerek açıklamasını sonlandırdı.