Finansbank Genel Müdürü 2020 Yılını Değerlendirdi

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu 2020 yılına girmeden önce önemli değerlendirmelerde ve tahminlerde bulundu. 2020 yılında milli gelir büyümesine bakıldığı zaman tahminler doğrultusunda yüzde 4 ile yüzde 5 oranında büyüme gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi. Enflasyon oranına bakıldığı zamanda yüzde 8 ile 10 aralığında tek haneli rakamlara düşebileceği belirtildi.

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu’nun ekonomi, bankacılık ve QNB Finansbank’a yönelik yapmış olduğu tahmin ve değerlendirme sonuçları çerçevesinde 2020 yılı için beklentilerin daha yüksek olduğunun altı çizildi.

2019 yılına bakıldığı zaman yılın ilk yarısında gelen kredi talebinin son derece düşük olduğu ve bu durumun çeşitli sorunlara neden olduğu belirtildi. QNB Finansbank ise şirket politikalarını doğru şekilde kullanarak rakiplerinden daha fazla büyüme gerçekleştirmiş ve ardından yüksek karlılık oranlarına erişerek süreci doğru şekilde yönetmeyi başarmışlardı. Güzeloğlu durum değerlendirmesi yaparken, ikinci yarıyılda faizlerin düşük olması sebebiyle sağlıklı bir bilanço ve güçlü özkaynak yapısıyla da dikkat çekmeye devam etti.

Temel Güzeloğlu 2020 yılı değerlendirmeleri sırasında bankanın son derece umutlu bir süreç geçirme planları olduğundan söz etti. Sürdürülebilir bir büyüme hedefi ve karlılık oranları ile birlikte 2020 yılına sağlam bir giriş yapılması planlanıyor. Tüm segmentlerde büyüme hedefleyen banka için Güzeloğlu, ‘QNB Finansbank bu süreçte, gücünü, istikrarını ve kurumsal bankacılık tecrübesini kullanarak, müşterilerin finansal sorunlarına çözüm bulmaya devam edecek’ dedi