JP Morgan Bank 300 Bin Kredi Verecek

JP Morgan Chase, koronavirüsün ekonomi alanındaki olumsuz etkilerini ortaya koyan sonuçları sundu. Ve tüketici harcamalarındaki düşüşler ile birlikte kredi taleplerinin de düşüşe uğramasına dikkat çekti. Özellikle 2019 yılının son çeyreğinin sonlarına doğru kredi taleplerindeki düşüşün ve aynı zamanda kredi limitlerindeki düşüşün vahim bir hale doğru sürüklendiğini bildirdi. Gelir dağılımları ise yüzde 3 oranında bir azalma ile 29 milyar dolara düştüğü JP Morgan Bank tarafından yapılan açıklamalar arasındaydı. JP Morgun, tüm bu ekonomik sıkıntıları hafifletme amacı ile 300 Bin kredi vereceğini açıkladı.

7,2 milyar dolar seviyesine ulaştı. JP Morgan Chase bu büyük dalgalanmanın sonucunun ise vardığı noktayı şu şekilde özetliyor. Kurumsal müşteriler ve tüketiciler artık kredi kartı borçlarını, ipoteklerini ve otomobil kredilerini ödemede zorluk yaşıyor. JP Morgan bu durgunluğa destek olacak bazı atılımlarda bulundu ve bulunmaya devam ediyor. En büyük önlemi ise kredi rezervlerini 6,8 milyar dolara arttırarak aldı. Ve artış yapılan bu miktarın yarısından fazlası da (3,8 milyar dolar) tüketici kartlarına adandı.

JP Morgan Chase’den Bazı Sektörlere Dikkat Uyarısı

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, koronavirüs sebebi ile olumsuz yönde en çok etkileneceğini analiz ettikleri sektörleri bildirdi. Enerji, gayrimenkul ve perakendecilik sektörlerinin, piyasadaki bu durgunluk döneminden en çok etkilenecek sektörler arasında olacağı tahmin ediliyor.

JP Morgan Mali İşler Müdürü Jennifer Piepszak’ın öngörüsüne göre; 2020 yılının ikinci çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 20’yi bulacak. Yıllık GSYİH ‘nin (Gayri safi yurt içi hasıla) daralma payı ise yüzde 40’ı bulabilir.