Şekerbank Çiftçilere Özel Mazot Desteği Verecek

Şekerbank, Opet ve Sunpet istasyonları ile işbirliği yaptı. Yapılan işbirliği kapsamında Şekerbank çiftçi olan müşterileri için özel mazot desteği verecek. Bunun yanı sıra kredi ile birlikte müşteriler ek avantajlardan da faydalanabilecek.

Opet ve Sunpet istasyonları ile yapılan anlaşma kapsamında, Hasar Kart ile anlaşması bulunan tüm müşteriler, iki istasyondan yapmış olduğu mazot alışverişlerini 6 ay vadeli olarak yüzde 0 faiz oranıyla ödeyebilecek. Böylelikle çiftçilerin mazot ödemeleri hasat zamanı olabilecek.

Yeni tip korona virüs salgınının Türkiye’yi de etkisi altına alması ile birlikte geçirilen bu zor günlerde üretime ağırlık verilmesi ve çiftçilerin desteklenmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalar yapmıştı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda Şekerbank harekete geçerek Opet ve Sunpet istasyonları ile işbirliği gerçekleştirdi. Zor günlerden geçen çiftçiler için de mazot alımlarında ödeme kolaylığı oluşturuldu.

6 Ay Vadeli ve Yüzde 0 Faizli Mazot Alımı

Opet şirketinden yapılan açıklamaya göre Şekerbank ile yapılan işbirliği doğrultusunda, çiftçi müşterilere özel olarak sunulan Hasar Kart anlaşmalı tüm Opet ve Sunpet istasyonlarında, mazot alımları için 6 ay vadeli ve yüzde 0 faizli olarak ödeme yapılabilecek. Çiftçilerin bu sayede ödemeleri hasat zamanına kalacak.

Banka tarafından yapılan açıklamada ise, “Anadolu Bankacılığı” misyonu altında çiftçilere özel bu desteğin sunulduğu ve Hasar Kart ile çiftçilere yönelik tüm ihtiyaçların karşılanmasının hedeflendiği belirtildi. Çiftçilerin bu zorlu süreç içerisinde esnek ödeme yapabilmesi ve uygun faiz oranlarından faydalanabilmesi için çalışmalarına devam edeceğini belirten banka, çiftçi müşterilerinin Hasar Kart ile anlaşmalı olan tüm tedarikçilerden mazot, tohum, gübre, yem, zirai ilaç ve fide gibi ihtiyaçlarını da karşılayabileceklerini dile getirdi.

Çiftçilerin bu destekten 7 gün 24 saat boyunca tüm anlaşmalı istasyonlardan faydalanabileceği de vurgulandı. Banka, sosyal sorumluluk projelerini geliştirmeye devam edeceğini ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımı ile destek sunacağını belirtti. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde hizmet verileceğini de ekledi.