Kadın Dostu Şirketlerde QNB Finansbank ve Ziraat Bankası Fark Yarattı!

Kadın Dostu Şirketlerde QNB Finansbank ve Ziraat Bankası Fark Yarattı!
Kadın Dostu Şirketlerde QNB Finansbank ve Ziraat Bankası Fark Yarattı!

Capital Dergisi tarafından yayımlanan yazıda QNB Finansbank ve Ziraat Bankası ile birlikte iki şirketin daha “Kadın Dostu” şirket uygulamalarıyla fark yarattığına değinildi. Çeşitliliğin en önemli değerler arasında olduğunu belirten bankalar, her birim ve kademedeki kadın sayısının arttırılmasını hedeflediklerini bildirdi.

QNB Finansbank ve Ziraat Bankası geliştirilen projelerin her aşamada kadınlara destek olduğunu ifade etti. Finansbank’ın yönetim kadrosunda yüzde 50’ye yakın kadın çalışanın bulunduğu belirtildi. Bankadaki tüm çalışanlar içerisinde de yüzde 55 oranında kadın çalışan olduğu vurgulandı.

“Birçok iş kolu bugüne kadar kadın yöneticilerimiz tarafından yönetildi”

QNB Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar konuyla ilgili olarak açıklamasında, “Başarımızın en önemli nedenlerinden birinin kadınların yönetime katılımları olduğunu görüyoruz” dedi. Akıncılar açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Dış ilişkiler, krediler, risk yönetimi, bilgi teknolojileri, iletişim, kurumsal bankacılık, hazine, strateji ofisi, nakit yönetimi, çağrı merkezi, inovasyon ve kuluçka merkezi, karma ve ticari bölge müdürlüklerimiz gibi birçok iş kolu bugüne kadar kadın yöneticilerimiz tarafından yönetildi ve yönetilmeye devam edecek. İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde de kadın yöneticilerimizin her zaman fark yarattığını gördük. Hem kariyer yolculuklarında hem özel hayatlarında kadın finansçıların yanında olduğumuzu hissettirmeyi çok önemsiyoruz. Yönetim kadrosunda yer alan kadın yöneticilerimizin gelişimini desteklemek amacıyla Yönetim Kurulu’nda Kadın Derneği tarafından düzenlenen gelişim programına katılımlarını sağlıyor, iş ve akademik dünyadan tecrübeli isimlerden farklı konularda eğitim aldıkları bu programla gelişimlerine destek oluyoruz. Ayrıca ‘Sales Network Topluluğu’ tarafından satış dünyasındaki kadın-erkek dengesini sağlamak üzere şirketlerde ve kadınlarda farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan ‘Women In Sales’ projesine satış ve pazarlama ekibinde yer alan yöneticilerimizin katılmasına sağlayarak kadının güçlenmesine destek oluyoruz.”

Yüzde 27’si Kadın!

Ziraat Bankası ise 367 farklı noktada tek banka şubesi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Bu şubelerde kadın iş gücüne katkı sağladıklarını dile getiren bankanın, Ziraat Bankası İK Grup Başkanı İlker Met açıklama yaptı. Met, “Söz konusu bölgelerde istihdam edilen çalışanlarımızın yüzde 27’si kadınlardan oluşuyor” dedi. İlker Met açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Kadın çalışanlarımızın desteklenmesi, cesaretlendirilmesi ve yöneticilik programlarına dahil edilmesi için çalışıyoruz. Bu sayede son 2 yılda yöneticilerimizin 30 ’u kadın çalışanlarımızdan seçildi. Bankamız cinsiyet eşitliğinin öneminin farkında ve bu farkındalığı kurum davranışına yansıtmak amacıyla kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışıyoruz. Kadın çalışanlarımızın ikamet adresine yakın şubelerde çalışmasına fırsat veriyoruz. Doğum sonrası dönüşlerde yasal izin kullanım süresi sonrası iznini uzatmak isteyen çalışanlara kolaylık sağlıyoruz. Süt izni olan çalışanlara yarım gün çalışma imkanı tanıyoruz. Kariyer uygulamalarında mümkün olduğunca kadın çalışanlarımıza öncelik tanıyoruz. Kadın çalışanlarımızın şehir değiştirme taleplerini şartlar elverdiğince gerçekleştiriyoruz. Son 5 yılda istihdam edilen personelin yüzde 60’ını kadın çalışanlar oluşturuyor. Son 5 yıldır yönetici kadın çalışanlarımızın yüzde 71’i ise merkez noktalarda istihdam ediliyor.”