Kariyer Değişikliği Yapmanın Zamanı Geldiğini Gösteren İşaretler!

Sabahları uyanmak ve işe gitmek her gün daha da zor geliyor ve kendinizi motive edemiyor, motivasyona ihtiyaç duyuyorsanız yeni bir iş bakmanızın zamanı gelmiştir. Sürekli olarak kendinizi başarısız hissediyor, demotive oluyor ve bir şeylere ihtiyaç duyuyorsanız belki de yeni bir iş hayatına atılmanız gerekiyordur. Çalışma ortamınızda yaşanan ufak problemlere eskisi kadar sabırlı davranamıyor, daha fazla sinirleniyor ve çalışma arkadaşlarınızla uyumlu çalışamıyorsanız, kariyerinizde değişiklik yapmalısınız.

Ne Zaman Rotanızı Değiştirmelisiniz?

Çalışma arkadaşlarınız tarafından aldığınız tepkiler, hareketler, konuşmalar gözünüze batmaya başladıysa, iş yerinde huzurlu hissetmiyor ve kendinizi bir türlü işinizde memnun hissedemiyorsanız…Yöneticiniz ile henüz yeni uyum sağlamışken devamını sağlayamıyorsanız, iş yerinde istikrarlı bir şekilde yönetim olmadığını düşünüyorsanız yöneticinizi değil, işinizi değiştirme zamanı gelmiş olabilir. İyi yönetilmeyen bir şirket içerisinde bulunduğunuzu düşünüyor, başarılarınızın takdir edilmediğini anlıyor ve size gerektiği değerin, saygının verilmediğini hissediyorsanız iş başvurularına bakabilirsiniz.

Sosyal çevrenizdeki insanlar işiniz ve iş ortamınız hakkında olumlu yorumlarda bulunmuyorsa, iş hayatınızla gurur duymuyorsanız, çevrenizdeki insanların kariyerlerini kıskanıyorsanız iş ilanlarına bakmanın tam da sırası! Genel olarak ruh halinizde sürekli sıkılma, memnuniyetsizlik, stres ve kaygı varsa, iş yaşamınızda bir şeyler yolunda gitmiyor demektir. Kariyer hedeflerinizi ve planınızı gözden geçirmelisiniz…Tüm bunlar dahilinde özel yaşamınıza vakit ayıramadığınızı, işinizin tüm hayatını kapladığınızı fark ediyor ve bu duruma bir dur demek istiyorsanız, kariyer değişikliği yapmalısınız.