KOÇ: Yapı Kredi – First Abu Dhabi Bank Açıklaması

KOÇ: Yapı Kredi - First Abu Dhabi Bank Açıklaması

Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası AŞ’deki paylarının satışına yönelik ön görüşmelerin sürdüğünü ancak kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme olmadığını duyurdu.

Koç Holding Yapı Kredi Resmi Açıklaması

Koç Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, medyada çıkan Yapı Kredi Bankası AŞ’deki hisselerin satışıyla ilgili haberlerin henüz netlik kazanmadığı belirtildi. Holding, portföyleri ile ilgili olarak zaman zaman alternatiflerin değerlendirilebileceğini ve ilgili taraflarla ön görüşmeler yapılabileceğini ancak şu an için kamuya açıklanacak bir gelişmenin bulunmadığını vurguladı.

KAP Açıklaması: 

“Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Medyada Çıkan Haberler

Reuters’ın kaynaklara dayandırdığı haberinde, First Abu Dhabi Bank’ın (FAB), Yapı Kredi Bankası’ndaki %61,2 hissesini yaklaşık 8 milyar dolara satın almak için görüşmelerde bulunduğu iddia edildi. Haberde, Koç Holding’in Yapı Kredi’deki hisseleri için yaklaşık 8,5 milyar dolar istediği, ancak FAB’ın yaklaşık 7,5 milyar dolar teklif ettiği belirtildi.