Alternatifbank Yurtdışında 3 Ödül Aldı

Alternatifbank, IFC’nin Küresel Dış Ticaret Programı dahilinde dış ticaret konusundaki başarısını ödüllendiren iki ödül almaya hak kazandı. IFC’nin programına 2011 yılında dahil olan Alternatifbank, dış ticaret alanında faaliyet gösteren müşterilerinin ihtiyaçlarına karşılık verdi. Banka, müşterilerini iyi kanalize etmesi ile “Avrupa ve Orta Asya’daki En İyi Partner Bankası” ve En İyi Dış Ticaret Operasyon Bankası” ödüllerini aldı.

Alternatifbank’a “Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı” Ödülü

EBRD’nin Dış Ticaret Programı kapsamında “Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı” ödülünü almaya hak kazanan banka, başarılarını sürdürüyor.

Söz konusu ödüllerin alınmasının ardından bankanın Genel Müdür Kaan Gür;

“Bu gibi milletler üstü kurumlarla oluşturduğumuz güçlü ilişkiler, bankamıza duyulan güveni ve dış ticaretteki başarımızı teyit etmesi açısından büyük değer taşıyor. Aldığımız ödüllerin her iki kurumla yıllardır devam eden verimli iş birliğimizi, işlem hacimlerimizdeki sürekli gelişimi ve de operasyonel mükemmeliyetimizi tescil ettiğini düşünüyorum. Bu başarının arkasında Alternatif Bank olarak ihracatın ve dış ticaretin gelişimine duyduğumuz inanç ve bu doğrultuda verdiğimiz destek yatıyor.”

“Rakamsal boyutta bakacak olursak, son 2 yılda ihracatçılara sunduğumuz kredi desteğini yüzde 60 artırdık ve 2020 ilk çeyrek itibarıyla 870 milyon dolar seviyesine ulaştırdık. Ülkemizde dış ticaret hacminin nispeten yatay seyrettiği 2019’da Alternatif Bank olarak yüzde 38’lik bir büyümeyle toplam dış ticaret hacmimizi 3,2 milyar dolara taşıdık. Bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14’lük artışla büyüme trendimizi sürdürüyoruz. Bu büyümenin temelinde dış ticaret işlemlerinde yüksek yetkinliğe sahip uzman ekibimizle sunduğumuz kaliteli hizmet ve bunun sonucu olan müşteri sayımızdaki gelişim yatıyor. Son 2 yılda dış ticaret müşteri sayımızda yakaladığımız yüzde 23’lük artış da bunu kanıtlıyor.” sözlerini kullandı.