Kuveyt Türk Kağıt Tasarrufunu Ağaça Dönüştürüyor

Kuveyt Türk Kağıt Tasarrufunu Ağaça Dönüştürüyor
Kuveyt Türk Kağıt Tasarrufunu Ağaça Dönüştürüyor

Kuveyt Türk, Kağıtsız Şube Bankacılığı Projesi ile kağıt kullanımını azaltarak tasarrufunu ağaç dikimine ayırıyor.

Kağıtsız Şube Bankacılığı Projesi sayesinde kağıt kullanımını azaltan Kuveyt Türk, bu sayede ağaca dönüştürme projesine ilk adımını attı. Projeyle beraber yeşil alanlar oluşturmanın yanı sıra, doğadaki canlıların faydasına adımlar atılıyor. Fidan yerine ağaç dikimini tercih eden banka, bu bağlamda 7 – 8 yaşındaki ağaçları toprakla buluşturuyor.

Fidan Yerine Ağaç

1 -2 yaşındaki fidanlar yerine belirli bir yaşa geçmiş ağaçları toprakla buluşturan Kuveyt Türk, bu kapsamda doğadaki canlıları da düşünüyor. Uygulamayla birlikte, ağaçlar canlılar adına normalden daha hızlı oksijen üretiyor. Bunun yanı sıra çevrenin iyileşmesine yönelik de katkı sağlıyor.

Kuveyt Türk, doğal ortamlarında yaşayan canlılar adına da önemli projeler üretti. Kağıtsız Şube Bankacılığı Projesi sayesinde, canlılar gıda temini konusunda problem yaşamıyor.

Hem Müşteri Hem de Doğa Kazanıyor

Kuveyt Türk Strateji, İK ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Aslan Demir, proje ile ilgili fikirlerini aktardı. Demir, sözlerini doğaya katkı sağlamanın önemi ile başlattı.

Aslan Demir, proje kapsamında yasal düzenlemelerin izin verdiği ölçüde çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Kağıt kullanımını azalttıklarını söyleyen Demir, bu sayede banka müşterilerine ve doğaya artı değer kattıklarını aktardı.

Proje sayesinde müşteriler işlemlerini daha hızlı hallederken, ağaçlar ise kesilme tehlikesini hissetmiyor.

2020’de faaliyete geçen projeyle ilgili konuşan Demir, 1 yılda kağıt kullanımını yüzde 15 azalttıklarını belirtti. Bu sayede ağaçların kesilmesini önlemelerinin yanı sıra, 500 ağacı toprakla buluşturduklarını da açıkladı. Aslan Demir, dikilen her ağacın hem insana hem de doğaya katkısının olduğunu söylerken nesillerini devam ettirmeleri açısından da çok önemli olduğunu vurguladı.

Kağıtsız bankacılık uygulamasının faydalarından bahseden Demir, bu sayede yeni ağaçları toprakla buluşturacaklarını aktardı.

Kuveyt Türk, 2020 yılından bu yana kağıtsız bankacılık uygulamasını sürdürüyor. Proje sayesinde, müşteriler hız, doğa ise devamlılık açısından avantaj elde ediyor. Proje sayesinde bugüne kadar yüzde 15 oranında tasarruf gerçekleşti.